Lägga fiskbensparkett – ett klassiskt och säkert kort
Fiskbensparkett verkar aldrig gå ur tiden. Det är helt enkelt en stilmässig klassiker! Men varför heter det fiskben? Och måste man lägga det på golvet?
Fiskbensparkett består av långsmala, rektangulära träbitar. Dessa sammanfogas snett mot en mittlinje och får då utseendet likt ett fiskben. Ett mer klassiskt och sofistikerat golv än fiskbensparkett är svårt att komma på.
Visst, trender kommer och går. Ibland har någon varit tokig och gömt undan ett sådant vackert golv. Antingen genom att lägga ett annat golv över, eller – ve och fasa! – så har man målat det. En del som renoverar en gammal bostad har turen att råka skrapa fram en gammal fiskbensklenod. Då är lyckan gjord!
Lägga fiskbensparkett på andra ställen
Att lägga fiskbensparkett är inte bara något man kan göra på marknivå. Varför inte använda det fina mönstret som bordsskiva, som bricka eller varför inte på väggarna? Ska du skapa dig ett eget unikt bord eller en snygg bricka att servera fika på, så kan du göra på samma sätt som med golvet. Träbitarna monteras likadant. Gäller det en bricka kanske du behöver lite mindre bitar bara.
Men på väggarna då? Är inte det heltokigt? Inte alls. Tänk dig i badrummet eller köket. Då tar du bara kakelplattor och sätter i fiskbensformation. Plattorna behöver såklart vara rektangulära och ganska så långsmala för att det ska bli rätt utseende. Och här går det ju att variera in i det oändliga med uttrycket, eftersom kakel kommer i en mängd olika utseenden. Vips, så har du en klassiker på väggen!
Andra inlägg
- Hur man undviker att köpa ett hus med dolda fel
- Begagnade pallställ ger liv åt lagret
- Markarbeten i Kristianstads dynamiska landskap
- Säkerheten prioriteras med rätt byggställningar i Stockholm
- Är du i behov av en målare i Stockholm?
- Byggnadsställning i Stockholm för alla projekt
- Säker och effektiv trädfällning i Uppsala
- Slipa betonggolv – lättstädade och robusta golv
- Totalrenovering i Stockholm – från slitet till storslaget
- Bygglarm som garant för säker stadsmiljö