Vår byggblogg

Här skriver vi om allt som har med byggbranschen att göra.

Stenläggare i Stockholm gjorde huset unikt

16 sep 2021

Att utsmycka ett hus kan göras på olika vis. För somliga är det inte viktigt att huset sticker ut. För andra är det ett måste. Hur skapar man då något unikt? Ett sätt är att hyra in en stenläggare.

Rune och Ann-Britt hade bott i sitt radhus i många år och kände att det var dags för en förändring. De kunde bara inte komma överens om vad den skulle innebära. När de under en resa till Spanien promenerade förbi ett hus tittade de på varandra och log i samförstånd. Huset hade vackra stengångar som slingrade sig fram på gräsmattan och som kantades av vackra blommor. De var båda rörande överens om att de inte ville ha just det utseendet, men en idé hade tagit form.

Stenläggare i Stockholm gav ett perfekt förslag

Hemkomna hittade de en stenläggare som de genast fastnade för. Vid ett första besök förklarade paret vad de önskade. Stenläggaren gillade att de tänkt stenlägga garageuppfarten men inflikade att betong istället för natursten skulle göra sig bättre, eftersom betong är betydligt starkare. Däremot skulle naturstenen göra sig perfekt på deras nya uteplats.

Ann-Britt var till en början skeptisk till uteplatsen. Hon såg allt rensande av ogräs. När stenläggare förklarade att de använder en fog som var ogräshämmande veknade hon dock. Ett eller annat grässtrå kunde hon stå ut med.

När de äntligen satt på sin vackra stenbelagda terrass fick tystnaden tala. Känslan av Spanien kom tillbaka och vinet de köpt på resan smakade fantastiskt i solnedgången, även på svensk mark.

Epoxigolv i Göteborg - ett starkt val

16 sep 2021

Vill man ha ett lättstädat och tåligt golv som håller för lång tid så är epoxigolv ett smart val. Med fogfria epoxigolv så underlättas städningen och behovet för underhåll är minimalt.

Epoxigolv används ofta inom livsmedelsindustri, verkstäder, garage och andra platser där det ofta blir hårt slitage. Fördelarna är att det håller i runt 40 år samtidigt som såpa och vatten räcker för att hålla rent på ett enkelt sätt. Oftast är det där det krävs golv för tuffa tag som epoxygolv används, men på senare tid har det även blivit populärt för badrum.

Eftersom epoxigolv håller för tuffa tag, inte bara mot slitage utan även luftfuktighet och temperatur lämpar det sig speciellt bra för golv i fastigheter som inte är uppvärmda hela tiden. I Göteborg finner man enkelt expertisen för bra epoxigolv.

Epoxigolv - material och anpassning

Epoxigolv kan anpassas efter behov och smak. Möjligheterna är stora när det kommer till färgval och design. Man kan faktiskt göra rena konstverk med hjälp av klar epoxi och rätt expertis. Golven kan göras helt släta eller med grövre struktur för halkskydd. Med låga utsläpp av VOC och AMC så vet man att inomhusmiljön och luftkvaliteten inte försämras. VOC står för flyktiga organiska ämnen och AMC för luftburna molekylära föroreningar.

Det finns en mängd olika kombinationer av epoxi som gör att det är enkelt att anpassa golvet för just ditt specifika behov. Man kan anpassa golvet efter både funktion och design. Ett epoxigolv är en bra investering för ett golv som håller länge och som verkligen tål tuffa tag. Läs mer om epoxigolv på denna sida: epoxigolvgöteborg.se

Låt en målare göra jobbet

15 sep 2021

Din bostad är viktig. Hur du tar hand om den spelar roll. Hemmet ska hållas fräscht och snyggt, för din egen skull och för marknadsvärde och hållbarhet. Rätt behandling ger bra resultat.

En fastighet är naturligtvis i första hand någons hem. Detta hindrar inte att du som husägare behöver tänka också i termer av ekonomi och eventuellt framtida försäljning. En villa är ett åtagande både ekonomiskt och praktiskt. I en vacker omgivning likt den som gives i Sundbyberg vill du gärna bidra till den positiva helheten.

En viktig del av skötseln är att förebygga rötskador och liknande. För att undvika dylikt behöver fasaden säkras på olika sätt. En sliten och flagig fasad ger ett tråkigt intryck men öppnar också vägen för allehanda organismer att invadera ditt hus.

Den enkla och självklara lösningen är att anlita en målare i Sundbyberg för en proffsig renovering.

När utsidan är avklarad väntar insidan

Alla har inte problem med byggnadsställningar och att välja färg till villafasader. Då finns istället lägenheter att ställa iordning. När föregående ägares inredningssmak skiljer sig skarpt från din egen vill du troligen göra om.

Salongen med 70-talets smakfulla orange och bruna tapeter låter sig inte återskapas vare sig du vill eller ej. Kanske väljer du istället en lugn bakgrundsfärg till din samling solfjädrar från sydligare länder?

Oavsett vad du önskar dig vad gäller tapetsering eller målning är målaren din trygga rådgivare. Där finns erfarenheten och kunskapen om material. Där hittar du en snabb och snygg lösning på dina målarbekymmer.

Värt att veta om golvslipning i Stockholm

14 sep 2021

Att ta vara på vackra trägolv är en gåva till dig själv. För det är nästan orimligt vackert med äldre trägolv som slipats upp och fått nytt liv. I Stockholm är det inte svårt med golvslipning.

Har du ett äldre trägolv i din bostad i Stockholm är det ibland lönsamt att slipa istället för att lägga nytt. Alla golv går inte att rädda och göra som nya. Därför är det bra om du pratar med ett företag som arbetar med golvslipning i Stockholm innan du drar igång. Ibland är repor och fläckar så djupa att golvet har gjort sitt. Det är lite tråkigt att upptäcka det när du väl lagt tid och pengar på slipning.

Hur många gånger går det att slipa ett golv?

Det beror lite på hur djupt du måste slipa för att få bort fläckar och repor. Ofta går det att slipa golvet upp till fyra gånger. En annan faktor är hur tjockt trägolvet är, desto tjockare golv desto fler gånger går det att slipa.

Eftersom golvslipning är lite av en konst, kan du tjäna in lite på att anlita någon för slipningen. Det är inte helt lätt att få jämnt och snyggt på egen hand. Framför allt inte i hörnen där du ofta behöver slipa för hand. Vissa golv som betonggolv går att slipa mer och ofta. Är du nyfiken om ditt golv går att slipa brukar det ofta gå att få en kostnadsfri offert och inspektion av golvet innan du bestämmer dig.

En erfaren snickare i Nyköping

13 sep 2021

När man har sett alla gör-det-själv-program på TV kanske man tror att det är hur lätt som helst att sätta upp en vägg, men snart inser man att det är bättre att ringa till en snickare i Nyköping.

Att bygga om köket eller sätta upp en vägg och skärma av vardagsrummet lite verkar ju inte vara så svårt när man har sett hur det görs. Man ritar förslag och tänker på hur fint det kommer att bli med förändring. Så ska man köpa virke och redan där inser man att det inte är så lätt. Man behöver inte bara vet vilket virke man ska ha, man måste dessutom få hem det och det ska kapas. Men man kan ju inte stå där med en handsåg. Det blir inte riktigt rakt, det flisar och är ganska jobbigt. Eftersom man gör det på helgen blir det inte riktigt klart heller så kök och vardagsrum ser ut som hela havet stormar. Det är då man fattar telefonen och ber om hjälp.

Kunniga snickare har all utrustning och bra kontakter för att köpa material

De har nog hört det förut så det är inga nyheter för dem att ta över där man gett upp. Medan man är på jobbet får de klart hela väggen, de sopar upp och tar med sig skräpet. Visserligen fick man inte köpt någon cirkelsåg som hade varit kul att ha. Men var skulle man ställa den? Så återstår bara tapetsering och målning och det kan man ju göra själv. Eller? Läs mer om snickare på denna hemsida: snickarenyköping.nu/

Vill du arbeta som målare i Uppsala?

13 sep 2021

Har du tröttnat på ditt arbete? Du kanske har arbetat med samma sak i över tjugo år och skulle vilja göra något annat istället? Då kanske du kan prova på ett spännande arbete som målare i Uppsala.

Ett arbete som målare låter härligt. Att få arbeta med händerna och vara utomhus mycket under sina arbetsdagar. Skulle inte det vara något? Du har länge gått omkring och fantiserat om hur det vore att arbeta med någonting annat än det du ägnat dig åt de senaste åren. Du har tröttnat och vill inte ens stiga upp ur sängen vissa morgnar. Målare är någonting som du funderat på en del på sistone. Kanske ett arbete som målare vore någonting för dig? Du har alltid varit ganska så händig och gör det mesta arbete med huset där hemma själv. Dina vänner brukar ofta be dig om hjälp när det gäller hushållsarbeten.

Livet som målare

Du ringer runt till lite olika firmor i stan för att se om någon skulle kunna tänka sig att provanställa en gammal gubbe som du. Du hör efter hos Hållbart Måleri i Uppsala och flera andra firmor. Du får till slut napp på ett av ställena och ni bestämmer att du ska få gå bredvid som lärling under en tid. Du är överlycklig. Äntligen ska du få göra någonting annat med ditt liv. Det är inte många år kvar du har att arbeta så då kan du väl få göra något som du tycker om? Livet som målare kommer bli toppen.

Hur du hittar rätt målare i Stockholm

12 sep 2021

Är det svårt att hitta rätt målare i Stockholm? Påstår alla att de är de bästa? Hur vet du vilken du kommer att anse är rätt för dig? Det finns tips som du kan ta till dig gällande hur du hittar rätt.

Det som är svårt med reklam är att det är den som skriver reklamen som vill sälja tjänsten eller produkten. Så hur vet du vilken målare som är den bästa, när det är det du söker? Det finns flera tips på hur du kan få en aning om vem som kan passa för dig och vem som är bäst. Om du väljer att söka via internet på “målare i Stockholm”, så kommer du att hitta förslag för dig. Finns det en hemsida så kan du enkelt gå in där för att se mer fakta om företaget och vilka uppdrag de åtar sig. Kanske finns det till och med referensobjekt och referenser som du kan dra nytta av.

Målare som är expert på färg

Färg som i målarfärg och färg som i blått, rött och gult. Är det förvirrande redan där så är det bara början av det du kan stöta på när du går in i en färgaffär för att hitta rätt för dig. Väljer du istället att anlita en målare som är bra, så kan du få hjälp med alla dessa beslut. Så där har du ett knep på hur du kan hitta rätt målare. Någon som är expert på området färg.

Bygg om ditt stenhus

25 aug 2021

Det är tur att det finns håltagning för då kan du förändra ditt hus, även om det är ett stenhus. Med hjälp av ett företag inom området, och ett väl genomtänkt beslut, kan du genomföra din dröm.

Vill du öppna upp i fasaden för att ansluta ett uterum, eller göra ett stort glasparti? Du kanske är trött på hur litet och trångt ditt hus känns och vill öppna upp för en öppen planlösning? Om du stoppar dig själv för att det är ett stenhus, så kan du släppa på spärrarna och genomföra din dröm utan några problem.

Svaret heter nämligen: håltagning. Vem hjälper dig? Bor du i Stockholm och söker en håltagare i området så kan du hitta någon genom en enkel sökning på: håltagning i Stockholm. Sedan är det bara att börja planera för hur du ska möblera ditt hus framöver.

Kunskapen är nyckeln

Inom alla områden så är det kunskapen som är nyckeln till framgång. Och ibland kan det vara viktigare än normalt. Så är det när det gäller håltagning. Om du ger dig på dina väggar med en slägga så kan du skapa skador i byggnaden som kan kosta mycket stora summor. Därför ska du alltid anlita någon som har kunskapen och rätt utrustning, för att göra den håltagning som du önskar dig.

Så vad är det som du önskar dig? Något stort eller något litet? Eller så kanske du bara vill ta ditt hem till en modernare stil och en större funktionalitet.

En målerifirma för dig som bor i Stockholm

15 aug 2021

Vill du ha huset målat både utvändigt och invändigt? Söker du en hantverkare som kan allt om måleri och är verksam i Stockholm med omnejd? Är du trött på kontakt med klåpare och andra fixare?

När du vill ha ditt hus målat är det inte bara något du får för dig, beslutet föregås av en hel del funderande om när och hur det ska ske. Kanske har du funderat på om du ska göra jobbet själv eller anlita en duktig hantverkare.

Att göra saker själv kan bli bra, om du inte har oturen att vara född med tummen mitt i handen. Har du aldrig ägnat dig åt hantverk får du räkna med att arbetet kommer ta mycket längre tid än när ett proffs är igång. Det är förstås inget som säger att det inte får ta lång tid. Kanske har du lust att arbeta fysiskt med kroppen under din semester och lära dig allt om hur man målar ett hus.

Ett proffs fixar saken i rödaste rappet

Skulle du hellre ägna din semester åt lata dagar eller en fjällvandring, är det bättre att anlita ett proffs. Då är det skönt att överlämna arbetet till någon med god erfarenhet av husmålning som utför arbetet snyggt och effektivt. Annars kan det gå illa och det är ju inte vad du vill. Ta reda på om det finns rekommendationer till den firma som du tänker anlita. Sedan är det bara att bestämma tid och komma överens om betalning för arbetet som utförs. Mer information om målning hittar du här: målerifirmastockholm.biz

Golvläggare för levande golv

12 aug 2021

Sverige är berikat på skog, vart man än går har man ofta skog i närheten. Många arbetar med skogen som ett heltidsarbete. Detta gör även att vi i många material kan välja att använda trä.

Det finns de som har lyxen att ha ett riktigt fint äldre trägolv. Ett sånt golv man blir helt förundrad över när man kommer in. Det krävs mycket för att behålla det fint, för golv, liksom andra saker, slits i längden. Framför allt då de ständigt utsätts för fötter, skor, tappade saker, och så vidare. Men med ett trägolv, beroende på tjocklek, så kan man alltid göra en slipning för att få fram en bra yta igen. Golvet gör väldigt mycket för hemmet, det ramar in och hjälper till att skapa helheten i rummet. Vill man ha ett ljust golv, varmt eller kallt? Eller ska det vara åt det mörkare hållet? Valmöjligheterna är många.

Hur lägger man ett perfekt golv

Det är inte svårt att lägga ett golv själv. Det är faktiskt många som gör det. Vad som är svårare är att få det perfekt hela tiden. Saken är att just trägolv är levande. Det innebär också att de förändras efter väder och klimat. Så det som passar på sommaren kanske inte passar på hösten. För att slippa sådana problem är det givet att anlita en golvläggare i Falun, med deras hjälp blir det rätt direkt. Det finns även andra golv än just trä att välja mellan. Men trä är det vanligaste och populäraste golvet man använder sig av.

Har du en brandtätning, eller vill du göra en i Stockholm?

11 aug 2021

Brandtätning är som det låter. Man lägger in ett skydd i väggarna och tätar dem för en eventuell brand. Skulle det börja brinna så får man mer tid att ta sig ut på med en brandtätning i Stockholm.

Ibland handlar det om sekunder, sekunder man behöver för att överleva. Som med en brand, där är tiden väldigt knapp. All tid man kan få kan rädda liv. Så vad gör man för att få den extra tiden man behöver? Man har det man måste ha i varenda hem, brandlarm. Men trots larmet går det väldigt snabbt. För snabbt för många. Har man djur kan det också vara svårare att få ut dem. Har man något lite mer effektivt så kan man få mer tid, inte bara en varning. Med en brandtätning får man den extra tiden man behöver och den kan förhoppningsvis vara nog för att rädda liv.

Kan brandtätning förhindra en brand?

Hur mycket man än vill, så kan man inte hindra helt att en brand någonsin startas. Förhoppningsvis kommer du inte bli utsatt för det, men det är inget man kan vara säker på. Inte ens med ett brandskydd. Det brandskyddet gör är att det hjälper till att bromsa och stoppa branden från spridning. Så rummet blir en isoleringslåda och gör det svårt både för eld och rök att sprida sig. Det i sin tur kan rädda livet på många levande ting. Så vänta inte med att skaffa en brandtätning, gör det redan nu.

Den avancerade konsten rivning

19 jul 2021

Det är väl bara att ta en slägga eller en rivningskula och riva ner byggnader? Nej, rivning är en konst som är betydligt mycket svårare än vad du kanske tror. Det kräver experter inom området.

Har du renoverat genom att riva ut något i ditt hem, någon gång? Då vet du hur pilligt det är att riva bort en vägg, ett golv, ett tak eller annat, men inte riva mer än det som verkligen ska bort. Kanske är det bara tapeten som ska bort, eller den hemska plastmattan som ligger ovanpå de vackra träplankorna. Det kanske är köksskåpen, eller så ska du öppna upp ett hål i väggen. Att lyckas med allt det utan att vara tvungen att bygga upp allt från början igen. Ja, det är sannerligen en konst. Men som hantverkare är det även tufft att riva ner det någon annan har gjort. Så det kräver verkligen sin yrkesperson.

Med speciell teknik

När en delvis rivning ska ske så är det till viss del mer ett demontage än en rivning. Man skruvar ur skruvar och plockar försiktigt bort det som ska avlägsnas. Helst utan någon som helst åverkan på skiktet undertill. Det som rivs bort kanske till och med ska förflyttas eller säljas. Det kan vara ett kök som är helt och fint, men som ändå måste bytas ut eftersom köket ska byggas om. Har du något som behöver rivas men är osäker på hur du ska göra, så kontakta en rivningsfirma för assistans. Läs mer om rivning på denna hemsida: rivninggöteborg.nu/

Golvslipning av proffs i Stockholm

14 jul 2021

Hur vet du att det är riktiga proffs på golvslipning i Stockholm som du anlitar? Att du kommer att få det resultat du önskar dig och att det blir hållbart och prisvärt? Här kommer tips för dig.

Har du golv som är slitna och fläckiga? Är det gedigna trägolv? Bor du i Stockholm? Då är du troligen på jakt efter ett företag som kan hjälpa dig med din golvslipning. Men hur hittar du någon som är riktigt duktig på golvslipningens ädla konst? För det är verkligen en konst att slipa ett golv. Något som du snabbt upptäcker om du själv ger dig på ett försök. Du kan exempelvis göra en sökning på internet med orden “golvslipning i Stockholm”. Då kommer du få förslag på olika företag som kan vara värda att kika närmare på.

Referenser på golvslipning

Det är inte lätt att veta vilket företag du ska välja när du behöver hjälp med golvslipning. Men om du går in på en hemsida för det företag du är nyfiken på så kan du hitta mycket information där. Du kan hitta uppgifter på hur länge företaget funnits, vilka uppdrag de gör och kanske även referensobjekt och referenser. Men gå inte enbart på det som fakta, för det kan finnas helt nystartade företag som kan vara mycket duktiga också. Så du kan tjäna mycket på att gå på magkänslan i kombination med den fakta du får. Och genom att känna efter när du går igenom projektet med golvsliparen.

Hur golvet blir som nytt igen

10 jun 2021

Å nej, har det blivit en stor fläck på parkettgolvet? Där vinglaset föll i golvet har det även blivit en stor repa. Hur ska du nu göra för att få golvet som vanligt igen? Går det att ordna?

Det är inte konstigt att allt som trillar faller ner på golvet. Därför är det också golvet som får ta det värsta slitaget av klackar, hundklor, möbler som flyttas och allt spill. Bor du i en bostad i många år, är det helt enkelt omöjligt att hålla golvet fritt från slitage. I så fall kan du knappt röra dig. Men golvet kan även slitas fast att du tycker att du gör allt rätt, för solljuset har en tendens att bleka trägolv antingen du vill det eller ej. Så hur ska du göra om du tröttnat på att golvet är repigt och att det finns fläckar som bara inte går att ta bort?

Det som gömmer sig under ytan

Ett golv som är gediget, är ett golv som har många ytor under den som är synlig. Gedigna golv kan vara parkettgolv samt plankgolv. Det innebär att det är golv som du kan slipa, en åtgärd som gör att golvet blir som nytt igen. Efter slipningen kan du behandla golvet på samma vis som innan, eller välja en helt annan behandling. Vill du inte ge dig på att slipa golvet själv, kan du hitta en prisvärd golvslipning i Uppsala. Då är det enda du behöver göra att bestämma behandling.

Spara pengar genom att hyra

2 jun 2021

Tänk att slippa lägga många tusental kronor på maskiner som du ändå bara använder en kort stund. Genom att hyra maskiner kan du istället få det du vill, när du vill och till ett lågt pris.

Det är välkänt att om du köper en ny bil så sjunker den i värde med många tusenlappar så fort du kör ut ur bilhallen. Så är det även med maskiner. Och om du inte använder maskiner på en tid så kommer de inte att må bra. Maskiner är till för att användas, och det är även då som de förtjänar sitt pris. En riktigt bra handmaskin går lös på många tusen kronor. Och troligen är det en riktigt bra maskin som du vill använda. Något som gör arbetet lättare och som även ger ett bättre resultat.

Hitta en bra uthyrare

Är du på jakt efter maskiner att hyra så kan du hitta det genom att söka på: maskinuthyrning i Enköping. Där kan du hitta allt du behöver för att ta hand om ditt hem. Ofta kan du även hitta maskiner för din trädgård, så att du även kan slippa köpa det. Att hyra är ett sätt att alltid få det bästa, men till lägsta möjliga pris. För om du räknar ut vad en maskin kostar och hur många gånger du ska använda den så kommer du att förstå hur mycket billigare det är att hyra maskinen i stället. Hos en bra uthyrare kan du hitta mycket att välja på.

← Äldre inlägg