Vår byggblogg

Här skriver vi om allt som har med byggbranschen att göra.

Nytt kök när köksluckor skickades på lackering i Stockholm

29 nov 2021

Med ganska små medel kan man skapa en känsla av nytt och fräscht. Exempelvis kan man skicka köksluckor på lackering i Stockholm för att få den där härliga känslan av nyrenoverat rum.

Agneta var så trött på sin lägenhet. När hon flyttade in hade hon planerat att renovera eftersom ekonomin tillät. Men tiden gick och pengarna försvann på andra saker som studiematerial och snabbmat. Att köpa färg och måla själv hade hon inte tid med och visste av egen erfarenhet att det inte brukar bli särskilt snyggt.

Livet var ändå härligt och studietiden bjöd på många nya vänner. Nu stod hon och gjorde sig klar för en kväll hos nya studievännen Mia.

Lämnade in köksluckorna på lackering i Stockholm

Mia bodde mindre än Agneta men hon hade gärna bytt med henne. Lägenheten var så fin och köket en färgklick som hette duga. Luckorna var målade i hallonrött och gjorde rummet sprudlande. När hon berömde färgen berättade Mia att hon lämnat in dem till ett företag som gjorde lackering av köksluckor i Stockholm.

Det hade gått snabbt och kostade inte alls så mycket som hon trott. Hon sa att hon trivdes så mycket bättre hemma nu och älskade att sitta vid köksbordet och plugga.

Agneta kunde inte sluta fundera på köksluckorna och googlade företaget på väg hem samma kväll från Mia. Väl hemma fyllde hon i ett formulär online. Nu var det bara att vänta på prisförslaget de skulle ge henne och hålla tummarna riktigt hårt.

Målare Stockholm lämnar garanti på ett bra jobb

29 nov 2021

Det är inte så ofta man behöver måla något men när det väl händer så skall det göras ordentligt, snyggt och hållbart. Anlita en duktig målare i Stockholm, exempelvis en på Norrmalms Måleri.

Det sägs att det mest otacksamma som finns är att uppfostra barn för det tar 20 år innan man ser resultatet. Det är väl inte riktigt sant men det är då de är vuxna. Att måla kan också verka otacksamt. Innan man får se resultatet ligger det väldigt mycket förarbete med slipning och spackling.

Saken med förarbete är ju att det inte ska synas. Men om man inte gör det ordentligt så förstår man varför det behövs. På Norrmalms Måleri till exempel arbetar bara utbildad personal som har lärt sig att snabba lösningar inte lönar sig. De vet att det underarbete de gör kommer att visa sig i ett hållbart och vackert resultat.

Anlita en målare och få hjälp från tanke till slutstädning

När man vill ha förändring kan det vara svårt att veta vad som blir bra. Att titta på en färgkarta och sedan föreställa sig hur det blir i ett helt rum kan vara svårt. Det kan också finnas färger som passar i en offentlig miljö men inte i ett hem.

Anlitar man ett måleri så gör de inte bara målning, de hjälper dessutom till att välja kulör om man vill det. Då gör de hela arbetet och städar upp efter sig. Att man får ROT-avdrag för tjänsten är en bonus.

Bästa golvslipningen i Västerås

24 nov 2021

Trägolv i bostäder är väldigt populärt i såväl sekelskifteshus som nybyggda bostäder. Alla vill ha trägolv. I Västerås kan man beställa golvslipning när golvet behöver fräschas upp.

Det är lätt hänt att man får repor i vackra trägolv, hur väl man än skyddar dem. Även om man sätter så kallade tassar på alla möbler, aldrig går in med skorna och så vidare, så kommer repan en dag när man minst anar det. För en del kan det kännas som en katastrof, andra rycker på axlarna och säger att det var väntat.

Valnötter ersätter inte en golvslipning

Har man bara ett par enstaka repor kan man gå till en affär i Västerås och köpa några valnötter. Med valnötterna kan man gnida över reporna så att de försvinner på ett magiskt sätt. Dock räcker det inte alltid med ett par valnötter för att lyfta ett golv. Ibland får man inse att golvet behöver ett rejält lyft. Ett bra trägolv kan man förbättra på många sätt. Ett av sätten är att slipa golvet och ge det ett nytt liv.

Ska man genomföra en golvslipning i Västerås kontaktar man en firma som har duktiga golvslipare. Då vet man att jobbet blir utfört på bästa sätt och att kunderna är nöjda efteråt. När golvet är slipat bör man skydda det med någon form av olja, bets eller vax för att det ska må bra. Givetvis kan man också låta det vara obehandlat, men då får man tänka på att det inte finns något mer skydd på det.

Bor du i Nacka är det lätt att ordna med golvslipning

20 nov 2021

För dig som bor i Nacka torde det inte vara några problem med att få dina golv slipade. Golvslipning i Nacka är och förblir någonting som händer då och då i varje hushåll med ett fint trägolv.

Det är säkert lätt för dig att tänka dig hur dina bara fötter trampar på ett slipat och lent trägolv. Den härlig känslan har svårt att gå ur kroppen och du kanske undrar varför. Men tänk efter hur det har känts när dina händer håller lite löst på en ledstång som av tidens tand slipats ner av alla som gått där innan och låtit sina händer glida längs med ledstången. Till slut är träet så där lent och mjukt som om det vore av rent sammet. Nu har turen kommit till golvet.

Slipade golv visar varför golvslipning är bäst

När du väljer att slipa dina golv kommer du veta att du gjort ett bra val. Varje dag kan du låta den mjuka trä-känslan vara en del av din vardag. Varje dag kan du sitta ner och njuta av hur vackert ett t trägolv är. Med rätt skötsel kommer det se ut så här under en mycket lång tid framöver. Du kommer att njuta av ditt beslut att slipa dina trägolv på ett sätt du kanske inte var beredd på. Därtill kommer du kunna vara stolt över ditt beslut. Ett trägolv är och förblir den del av ens inredning som är av stor betydelse. Läs mer om golvslipning på denna webbsida:golvslipningnacka.nu 

Hyra maskiner i Göteborg som ett smart drag

10 nov 2021

Har du ett mindre företag och har inte råd med att hålla dig med alla de dyraste och bästa maskinerna? Eller är du privatperson? Då kan du hyra maskiner i Göteborg som passar när du behöver dem.

Det är inte alltid det smartaste draget att äga något själv, istället för att hyra. Så är det när du funderar över att köpa dyra maskiner med hög kapacitet, som du kanske bara behöver lite då och då eller under en kortare period. Många inser att det är mycket smartare att hyra maskineri i Göteborg vid sådana tillfällen. Därför finns det många företag som arbetar med maskinuthyrning till såväl företag som privatpersoner, som tillfälligt vill ha riktigt bra maskiner att jobba med.

Maskiner som du kan hyra

Om du börjar kika på vilka maskiner som du kan hyra så kan du bli förvånad över alla möjligheter som finns. Du kan hyra maskiner som först och främst används inom bygg, anläggning och trädgård. Och de maskinerna som du kan hyra kan röra sig om allt ifrån en skruvdragare till en grävmaskin. Det är endast dina önskemål och behov som skapar gränserna. Och hur var det nu med fördelarna gällande att hyra maskiner istället för att köpa dem? Jo, du slipper ha lagringsytor när maskinerna inte används. Du slipper all typ av lagning, service och omsorg. Och sist men inte minst så får du fördelen av att alltid ha det bästa gällande maskiner inom ditt område.

Bästa råden för golvslipning i Stockholm

10 nov 2021

En golvslipning i Stockholm höjer lägenhetens värde och gör bostaden mer attraktiv. Passa på att måla och tapetsera när du ändå har tömt rummet. Du får på köpet ett helt nytt och snyggt rum.

Tänk inte tanken att snåla in på pengar och att slipa golvet själv. Det är svårt att få det jämnt och snyggt om man inte jobbar med golvslipning som yrke. Det krävs ganska mycket yrkesskicklighet för att manövrera maskinen. Många har ångrat sig för att de inte kunde föra slipmaskinen ordentligt och fick ett trist resultat. En golvslipning är en investering i både trivsel och värde.

Dammet sugs in i maskinen

När du anlitar en golvslipare har de med sig en modern slipmaskin. Där sugs slipdammet in i maskinen direkt, så det blir mycket renare under jobbets gång. Visst drar det mycket med sig med en golvslipning. Om du bor i en lägenhet måste du flytta undan möblerna i ett rum för att golvet ska kunna slipas, men du kan se det positivt. Passa på och gör iordning där och få ny färg i taket och nya tapeter på väggarna när du ändå gör din lilla renovering.

Golvslipning är också lite känsligt om du har parkett, för slitytan är inte hur djup som helst, och detta golv kan slipas om ett begränsat antal gånger innan man måste lägga ett nytt. Det är just därför man bör anlita ett proffsföretag, för de slipar jämnt och bara exakt så lite som behövs för att få en ny yta.

Välj också vilken ytbehandling du vill ha

Det är inte någon som ångrar sig när man har fräschat upp därhemma, och du kommer att märka att allt du redan har i möbler och prydnader kommer till sin rätt på ett helt annat sätt när golv, tak och väggar är nyslipat och nymålat. Väljer du en annan väggfärg blir förändringen ännu större.

Sedan ska du välja vilken yta golvet ska ha, om du vill ha blank, matt eller halvmatt. Du kan få en vitaktig färg eller högblank genomskinlig. Ett mjukt furugolv kan inte ha en hård lackyta, för då finns det risk att ytan spricker när träet rör sig. Man får ta lite hänsyn till material när man väljer utseende, men det är ändå en smaksak vad man gillar bäst. Kanske vill du ha en traditionell blank parkett, eller ett matt plankgolv, eller kanske båda delarna fast i olika rum.

Takläggare i Dalarna

1 nov 2021

Ska ni lägga om taket på huset i Dalarna och funderar på att samtidigt också byta taktyp? I så fall bör ni konsultera en takläggare för att ta reda på vilka olika material man kan lägga.

Vill man byta taktyp på sitt hus och lägga ett hela annat material än tidigare måste man många gånger först ansöka om bygglov från kommunen. Men innan man gör det kan det vara bra att försäkra sig om att det verkligen går att byta material. Detta eftersom vissa material behöver en viss lutning på taket för att klara av att leda bort regnvatten effektivt. Andra material, som tegel och betongpannor, är väldigt tunga och kräver gedigna takstolar som klarar av den kraftiga vikten. En takläggare kan hjälpa till att ta fram olika förslag på passande och bra takmaterial.

En takläggare kan tipsa om olika takmaterial

Det finns flera olika sorters takmaterial men de vanligaste är lertegel, betongtegel, plåt och papp. Det finns även andra takmaterial som vass, sedum, skiffer, koppar med flera. Det går inte att säga vilket takmaterial som är bäst då de alla har sina för- och nackdelar. Populärast är tegel och det passar också bra till lite äldre hus. Men det är ett dyrt material som dessutom tar lång tid att lägga, vilket resulterar i att även arbetskostnaden blir hög. Fast tegel av bra kvalitet har en livslängd på hundra år eller mer. Det kan jämföras med takpapp som håller i ungefär trettio år, men som är hyfsat billigt och går snabbt att lägga. Mer om takläggning hittar du här: takläggaredalarna.nu

Stålkonstruktioner för alla byggnader

29 okt 2021

Moderna byggen kräver inte alltid moderna material men moderna tillämpningar. Stålkonstruktioner har använts länge men tekniken utvecklas ständigt. Gamla material till nya ändamål.

När det gäller att bygga och konstruera utvecklas ständigt nya tekniker. Med moderna tider kommer också moderna regler och förordningar. Att bygga med kvalitet och att bygga säkert är inte bara önskvärt utan obligatoriskt.

Idag är stålkonstruktioner en självklarhet i de flesta byggsammanhang. Kanske vi avstår från den sortens konstruktioner i friggebodar och fritidshus, men annars har de sin givna plats då det är dags för hållbara och säkra byggnader. Som alltid är det en sammanhållen lösning som kommer att fungera bäst, både byggnadsmässigt och organisatoriskt. Ingen vill ens försöka samordna fler underleverantörer än nödvändigt.

Sammanhållning med stålkonstruktioner

Det är med andra ord viktigt att planera byggen på rätt sätt ända från starten. När konstruktörer och arkitekter gjort sitt jobb på rätt sätt, finns förhoppningsvis ett bra underlag som tydligt visar vad för material som kommer att behövas, och var. Sedan är det dags att välja leverantör. Det finns en del att fundera över även när det gäller den processen.

En leverantör måste uppfylla många krav. Till att börja med behöver de ha de material vi eftersöker, och i tillräcklig mängd. Att de är seriösa och har rätt kompetens för arbetets nivå är givet. Det är något som man som byggare förväntar sig. Sedan kommer attityden. Samarbetsvilja och intresse av service, och gärna en glad glimt i ögat kombinerat med stor professionalitet – där har du din ideala leverantör.

Nu finns det unikt anpassade stålhallar för alla behov

28 okt 2021

Letar du efter stålhallar? Vill du att det ska vara unikt anpassade stålhallar för en speciell miljö eller ett annorlunda läge? Vill du veta vad du kan förvänta dig om du köper en stålhall?

Det finns ett antal olika företag som sysslar med att ta fram stålhallar och erbjuda sina tjänster. En del av dem erbjuder riktigt bra anpassade lösningar. Det handlar om att vara flexibel och lyssna in kundens behov. Likaså är det viktigt att ha en stor kännedom om branschen för att förstå vad som behövs och kunna hjälpa kunden att få precis vad den behöver. Med lyhördhet kan det mesta utvecklas till att passa in på både små och stora företags behov.

Med unikt anpassade stålhallar ges kunden möjligheter som annars skulle vara svåra att genomföra. Med toppmoderna maskiner och tekniskt duktiga medarbetare svetsas och löds det efter ritning i stora miljövänliga verkstäder. En produktion som möter köparens krav och önskemål.

Vad du som kund kan förvänta dig vid köp av stålhall

Det viktigaste innan köp är att du som köpare är konkret och detaljerad i din beskrivning av vad du vill använda stålhallen till. Då kan du förvänta dig att få precis det du har beställt. När inga otydligheter finns är det lätt att producera det som önskas. Det kan till exempel vara en ishall, en arena för sportevenemang eller en enkel lagerlokal. Det finns inga begränsningar på vad som kan utföras, vilka hallar du kan få. Det är bara din önskan som gäller.

Lite fakta om golvslipning i Göteborg

26 okt 2021

Funderar du på att slipa dina golv och få dem att uppleva sina forna glansdagar? Vill du veta lite om vad som gäller när det är fråga om golvslipning i Göteborg kan du läsa mera här nedan.

Ett golv som är välskött och slipas med jämna mellanrum är en fröjd för ögat och ger en sällan upplevd känsla av genuin lyx och välbehag. Vill du att dina trägolv ska bli väl omhändertagna är det en god idé att låta dem bli slipade och kanske ytbehandlade efteråt. I Göteborg är golvslipning lika vanligt som någon annanstans.

Om du kontaktar en firma får du reda på precis vad som krävs av dig innan de kommer för att förvandla ditt golv till ett vackert slipat trägolv som kan skänka glädje i många år till. Du kommer behöva städa golvet innan de kommer och flytta ut dina möbler. Det är nästan allt.

Golvslipning i Göteborg är som ett ansiktslyft

För att du ska kunna bedöma om du vill ge ditt golv en ansiktslyftning kan det vara bra att ta en titt in på någon av de platser som visar exempel på hur det kan se ut. Det finns några visningshallar när det gäller golvslipning i Göteborg dit du kan åka om du tycker det är lättare att se det i verkliga livet istället för på en webbsida. VHär kan du i lugn och ro fundera och känna efter om du vill ha en enkel slipning eller kanske lyxa till det med en ytbehandling efteråt.

Erfaren takläggare i Södertälje

26 okt 2021

Börjar det bli dags att lägga om taket? Ett tak i Södertälje utsätts för stora påfrestningar året om och det är därför extra viktigt att man väljer bra material, men också rätt takläggare.

Regn, vind, snö och sol sliter hårt på ett tak men det finns saker man kan göra som förlänger hållbarheten. Nummer ett är att välja takmaterial av riktigt bra kvalitet och som är anpassat efter nordiska väderförhållanden. Men också val av takläggare har stor betydelse för takets hållbarhet och om man ska drabbas av problem. Man kan exempelvis inte anlita den lokala snickaren för att göra jobbet, utan det krävs en erfaren och utbildad takläggare. Även om taket är nylagt måste man sedan fortsätta med regelbundna inspektioner en till två gånger om året och kontrollera att taket håller tätt och att exempelvis inte någon takpanna hamnat snett eller skorstensplåt lossnat.

Fråga takläggaren om råd

Med tiden måste de flesta tak underhållas för att ytterligare bättra på hållbarheten. Takpannor och takpapp kan behöva tvättas rena från mossa och luftföroreningar. Plåttak som mist sin färg eller fått repor måste målas om för att inte drabbas av rostangrepp. De flesta takläggare arbetar med och är kunniga inom takläggning, underhåll, taksäkerhet och takbesiktning. Står man inför en takomläggning och även funderar på att byta till en annan typ av takmaterial ska man heller inte dra sig för att fråga takläggaren om råd. En erfaren takläggare vet vilket material som passar bäst och fungerar med takets lutning och husets arkitektur. Läs mer om takläggning på denna hemsida: takläggaresödertälje.nu

Lägenhetsrenovering på rätt sätt i Stockholm

21 okt 2021

Är det första gången som du ska renovera en lägenhet i Stockholm? Vill du bli ett riktigt proffs på lägenhetsrenoveringar? Då finns det tips som du kan ta till dig så att du gör allt på rätt sätt.

Du kan inte längre ducka en renovering av din lägenhet, men du har inte någon som helst kunskap inom området lägenhetsrenovering i Stockholm. Hur ska du då gå till väga? Din vilja finns, inte bara att renovera utan även att bli riktigt duktig på det. Men däremot har du ingen aning om var du ens ska börja. Ett bra tips är att alltid börja med de stora penseldragen. Det kan vara att slå ut en vägg, öppna upp mellan olika rum och liknande. Man kan även säga att du alltid ska börja med det som kan skapa en stor skada. Som att taket läcker.

Proffs på lägenhetsrenovering

Vill du bli ett riktigt proffs inom lägenhetsrenovering så ska du lära dig vad du ska göra och vad du inte ska göra. Vissa saker ska du överlämna till proffs, som att koppla in el. Det är också klokt att anlita någon för att göra allt det som du inte kan göra, som till exempel om du aldrig har lagt parkettgolv förut. Men för att bli ett riktigt proffs så är det viktigt att du lär dig vad som ska göras och vad du ska hoppa över. Som vad du själv vill ha och vad som höjer värdet på din bostad.

Hur vet du om du ska välja rullställning?

17 okt 2021

Ska du göra några arbeten omkring huset eller något annat? Där du behöver komma upp en bit, men ändå kunna stå stadigt. Då kan det vara en rullställning du behöver använda som en stabil grund.

Planerna är i full gång, hela fasaden ska få sig en uppfräschning. Inget komplicerat jobb, men trots det ett stort jobb som kommer ta lång tid. Till på köpet behöver man stå från en högre höjd för att lyckas med det. En byggställning är ett måste, men så skönt det hade varit om man slapp ta hjälp med att ställa upp den. En rullställning kan vara lösningen istället. Den erbjuder en högre höjd att arbeta från. Man står stabilt och kan ha saker på den, men den är betydligt enklare att ställa upp än en byggställning.

Rullställning för mindre projekt

En rullställning kan användas för flera olika saker. Men ska man göra ett väldigt stort jobb så är det bättre att istället ta en byggställning. Skillnaden är nämligen att rullställningen är mindre och enklare att montera upp. Däremot är den inte riktigt lika stadig som en byggställning. Men den duger väldigt bra för många jobb. Det går att både hyra och köpa sin rullställning, detta beror på vad man själv vill. Den man hyr av kan berätta allt om hur de funkar och hur man monterar upp dem. Är man osäker är det bra att ta hjälp de första gångerna. Man ska trots allt upp på en liten höjd, det kan bli skadligt om det är fel.

Kontrollansvarig för bygget i Stockholm

14 okt 2021

Har du ett projekt i en BRF i Stockholm som kräver bygglov ska en kontrollansvarig inspektera arbetet och sända in handlingar till rätt myndighet. Det ska vara en oberoende person utifrån.

För att fungera i rollen som kontrollansvarig ska man vara certifierad och ha stora kunskaper om bygglagstiftningen. Det krävs en kontrollansvarig person för alla projekt som kräver bygglov. Det måste vara en oberoende konsult så att det inte uppstår någon jävsituation och det kan gälla byggnationer, rivningar eller markarbeten. Småreparationer i en lägenhet omfattas inte av kravet.

Ska skriva ett utlåtande

När ni har bestämt er i bostadsrättsföreningen i Stockholm för att bygga om, bygga nytt eller utföra markarbete, måste ni ha en certifierad kontrollansvarig för detta projekt. Allt som kräver bygglov berörs av kravet. Det gäller också om ni ska riva något hus. En kontrollansvarig måste vara oberoende, så det kan inte vara någon styrelsemedlem eller släkting till någon i styrelsen.

Styrelsen består ofta av folk som är duktiga på ekonomi, reparationer och underhåll, men det behövs någon oberoende person för att kontrollera att ett bygg- eller rivningsprojekt följer bygglagstiftningen, så man kan inte anlita vem som helst. Det finns företag som har certifierad kontrollansvarig som man kan anlita.

Den som är kontrollansvarig ska inspektera att jobbet är rätt gjort, det vill säga att det följer alla gällande krav. Sedan ska den kontrollansvarige skriva ett utlåtande och skicka in detta inför byggnadsnämndens slutbesked. En BRF har då fullgjort sina åtaganden och försäkrat sig om att projektet är väl utfört. Läs mer om en kontrollansvarig på denna sida: https://www.kontrollansvarigstockholm.net/

Västerås målare hjälper till

9 okt 2021

Det är lätt att välja färg till väggarna. Att veta vad man vill ha. Däremot är det svårare att välja nyans. Eller att veta hur färgerna påverkar rummet. Det är då målare från Västerås kan hjälpa.

Välja en älsklingsfärg för väggarna är vanligt. Frågan är hur den blir när den hamnar på en större yta som exempelvis en vägg. Tänk att älsklingsfärgen är orange och man ska måla om sitt sovrum. Orange sägs påverka kreativiteten och energin. Man blir helt enkelt piggare och idéerna börjar snurra i huvudet. Kanske inte riktigt den känslan man vill uppnå i ett sovrum där lugnare färger gör sig bättre.

Färger påverkar och det är därför man på sjukhus ofta ser färgen grön som är lugnande eller off white som är neutral.

Målare från Västerås tipsar

När det handlar om att färgsätta ett rum finns det flera saker att ta i beaktning. Ljusa färger skapar rymd och lugn medan mörkare nyanser förminskar och skapar en tyngre eller aktivare känsla beroende på kulör. Därför kan det vara bra att fundera på vad man vill ha för känsla.

Ljusinsläpp från fönster och annat påverkar nyanserna i färgen. Önskar man en mörkare nyans av färg där rummet har mycket ljus kan man välja en mörkare tapet och tvärtom.

Ett annat sätt att påverka rummet är med fondvägg som beroende på var man placerar den ger olika effekt. För att få hjälp med vad som passar i det egna hemmet är en målare den som troligtvis vet allra bäst. Mer om måleri hittar du på denna webbsida:https://www.målarevästerås.nu 

← Äldre inlägg