Vår byggblogg

Här skriver vi om allt som har med byggbranschen att göra.

RSS

Investering att renovera badrum i Stockholm

24 Jan 2023

Att renovera sitt badrum i Stockholm kan man se som en ren investering. Ett renoverat badrum ökar även värdet på bostaden. Ta kontakt med hantverkare som kan.

Arbetet på lagret tog verkligen hårt på kroppen för Elin. Hem från jobbet, med smuts och damm över sig och för att inte glömma, den värkande kroppen. Allt hon ville var att gå in och ta ett varmt bad och bara koppla av. Bara ingången till hennes badrum såg dock väldigt tråkig ut. Trots att hon bodde i Stockholm var detta ett badrum som inte hade blivit renoverat på länge.

Elin kände verkligen att det var dags att unna sig själv något, dessutom kunde hon även se det som en investering. Ett badrum som hon kunde koppla av i och återhämta sin energi efter jobbet, det ville hon ha. Men för det krävdes det en badrumsrenovering och det är kostsamt, men det lönar sig.

Totalt renovera badrum i Stockholm

Det är otroligt många saker som ska tänkas igenom inför en badrumsrenovering. Elin var osäker på vad hon skulle ändra på och valde därför att ta hjälp även med det. Saker som hon själv inte tänkt på var golvvärme, vilken belysning hon skulle ha och även hur hon skulle ha förvaringen.

Hon anlitade ett företag som var proffs på renovering av badrum i Stockholm, med deras hjälp och fantastiska idéer fick hon snart ett badrum hon bara kunde drömma om. Samtidigt som badrumsrenoveringen gjordes, så ökade även värdet på bostaden.

Braskaminer som värmer upp Stockholm

16 Jan 2023

Det blir mer och mer vanligt att man använder sig av braskaminer för uppvärmning i Stockholm. En historiskt nödvändig värmekälla som även har mysfaktor.

När man upptäckte elden som värmekälla så var det mycket som förändrades i människans liv. Det blev inte enbart en trygghet som gjorde att man höll sig varm, och kanske även överlevde överhuvudtaget. För elden blev även något som skrämde bort vilda djur, gjorde att man kunde tillaga mat och även med tiden möjliggjorde tillverkning av diverse ting i metall och glas.

Kanske är det den primala känslan som fortfarande sitter i när man talar om den mysfaktor som man får av braskaminer i Stockholm. En känsla av att man är trygg och att man nästan faller in i ett meditativt tillstånd av mys och värme, i såväl känsla som kropp.

Mängder av braskaminer i Stockholm

Om man bestämt sig för att skaffa en braskamin, och gör en sökning på internet, så kan man bli snurrig av hur många det finns att välja bland. Men om man först och främst tar reda på hur man indelar kaminer i bland annat effekt och kapacitet, så kan man få en god riktlinje som gör att man plötsligt får ett mål och kan rensa ut allt sådant som inte är av intresse.

Troligen finns det många sätt att välja bland alla braskaminer i Stockholm, men om man är lite smart så börjar man med att gå på effekt och kapacitet och tar därefter utseende. Då får man bäst valuta för sina pengar.

Betonghåltagning för ljusinsläpp i Stockholm

10 Jan 2023

Huset i Stockholm hade många fönster, men de var väldigt små. Så fort familjen hade flyttat in så bokade man därför en betonghåltagning för större fönster.

Huset låg perfekt i en väldigt fin miljö utanför Stockholm. Trädgården var fantastisk och det hade inte kommit fram någonting att oroa sig över vid besiktningen. Men så fort de hade flyttat in så kändes det lite mörkt och trist. Visningen hade varit på kvällen och därför hade de inte tänkt på att solens strålar inte verkade kunna nå in genom fönstren.

Det gedigna stenhuset var inte så gammalt, men det var ägaren själv som hade ritat det. Och troligen hade han inte tänkt på sådant som ljusinsläpp, utan istället satsat på fönster som inte kändes fungerande. Men som tur var så hade de fått huset till ett bra pris och kunde nu lägga pengarna på att boka en betonghåltagning för att få större fönster.

Smart betonghåltagning i Stockholm

När man utför en betonghåltagning i Stockholm idag så är det så perfekt att det kan förvåna husägare. För idag har man alla möjliga smarta sågar och borrar, så att man kan få perfekta hål som nästan ser ut att alltid ha funnits.

Man har även satsat mycket på att skapa en utrustning som gör att man inte påfrestar personalens kropp mer än nödvändigt, och att man inte heller skrapar ner så mycket. Allt för att skapa en god arbetsmiljö och även utföra arbetet så säkert och snabbt som det bara går.

Skapa din egen swimming-pool

30 Dec 2022

Vill du vara med och planera och bestämma din alldeles egna swimming-pool? Med hjälp av rätt företag kan du skräddarsy din pool helt efter dina önskemål.

När Linus tog det stora steget och köpte sig ett eget hus hade han en långsiktig plan. Det skulle bli hans drömhus och där han skulle leva under resten av sitt liv. De första åren fokuserade han på renoveringar inomhus, för att kunna sätta sin egen prägel. Även en stor altan byggdes till på baksidan av huset.

Nu var det bara en sak som återstod och en sak han skulle ta itu med nu. Han hade länge haft en dröm om att ha en egen swimming-pool. En pool där han kunde bada precis när han ville och utan att behöva lyssna på andra människors tjoande. Han hade redan en plan på hur poolen skulle se ut, det var bara att hitta ett bra företag.

Hur stor swimming-pool vill du ha?

Linus ville ha en pool där han kunde få sin dagliga motion. Han ville kunna simma längder och ville inte riskera att slå i knäna i botten. Så den skulle vara djup och lång. Eftersom hemmet nu var så modernt och hemtrevligt, så ville han ha en pool i formen “eight”.

En sådan pool hade en liten inbuktning på båda sidor, precis som på en åtta. Det satte prägel på hela poolen och gjorde att den fick en fin och trevlig känsla som passade bra in med huset och tomten. Läs mer om swimming-pool och mer på denna sida: https://miamipool.se/ 

Ta hjälp av en golvläggare i Huddinge

29 Dec 2022

Ska du byta golv i ditt hem? Gör det inte komplicerat, ring direkt ut en golvläggare i Huddinge som tar hand om golvet från start till mål, det är det värt.

En stor fest var planerad, in i minsta detalj. Äntligen skulle Erik och Pia fylla hundra år tillsammans. Det var värt att fira stort. Hemmet var i perfekt skick – nästan iallafall. Pia var på Erik så ofta om att golvet, det behövdes bytas. Det var stora repor i det, som inte gjorde resten av hemmet rättvisa.

Men hon förstod också att han hade fullt upp med annat. Det var inte bara planering av festen, utan även jobbet och det vardagliga livet. Ja, hon fick väl ha hem gäster, trots ett fult golv. Det kunde ju förstås vara värt att ta en titt i Huddinges affärer och se om hon hittade några fina mattor att dölja reporna med.

Golvläggare är med från start till mål

Erik var den som tog hand om planering i hemmet och eftersom de firade på Pias faktiska födelsedag, så vill han ge henne något. Han skickade således iväg henne på spa över en helg. När hon kom hem, det var då den stora överraskningen väntade.

Hon tappade hakan när hon öppnade dörren, golvet, alla reporna var borta, det var helt nytt. Erik hade ordnat hjälp med golvläggning i Huddinge medan hon var på spa. Nu kunde festen bli helt perfekt och Pia kunde inte vara lyckligare över sitt nylagda golv.

Hur ser arbetsmöjligheterna ut för en plåtslagare i Stockholm?

25 Dec 2022

Överlag så kan man att plåtslagare i hela Sverige – efter en liten svacka – numera har en ökad efterfrågan. Om detta beror på att många plåtslagare gått i pension eller om det inte utbildats tillräckligt många på slutet är svårt att sia om, men klart är att det numera alltså finns en stor efterfrågan på skickliga plåtslagare oavsett vart i landet man befinner sig. Dock så kan man se att efterfrågan blir extra stor i städer där man bygger mycket och här kan vi direkt ta Stockholm som ett bra exempel.

För i och med att man i Stockholm genomgår en stor byggnadsbom där både bostäder och offentliga rum byggs så blir alltså hantverkare i allmänhet och då plåtslagare i synnerhet extra viktiga. Man kan alltså som plåtslagare i Stockholm se en framtid där en väldigt låg risk för arbetslöshet föreligger och där det tvärtom kommer att finnas otroligt mycket jobb av alla möjliga slag för den ambitiöse.

För – och detta är viktigt – så kan man ju som plåtslagare inte tro att man kommer att få jobb bara för att man har rätt utbildning utan man måste ju faktiskt vara beredd att jobba hårt och visa framfötterna också och inte bara tro att det ordnar sig bara för att behovet är stort i Stockholm. Det här gäller ju alla yrken och inte bara plåtslagare – är man dålig, ja, då får man ju också mindre jobb och det är ju också så det ska vara.

Konkurrensen ökar mellan plåtslagare i Stockholm

Dock så ska man veta att även om det finns ett stort behov av just plåtslagare i Stockholm så finns det även en väldigt hög konkurrensnivå i branschen. Man ser nämligen att allt fler företag startar och konkurrerar om samma uppdrag i Stockholm och kan man som plåtslagare då hitta en egen nisch så kan man ha en väldig fördel. Här kanske det handlar om att man specialiserar sig på villor eller småhus eller att man riktar in sitt fokus på större byggen – allt handlar om att vara lite unik så att man separerar sig från mängden.

I Stockholm kan det också vara ett bra tips att man istället för att jobba över hela staden istället fokuserar på en speciell stadsdel eller förort som plåtslagare. Är man duktig och jobbar som plåtslagare i en större förort så är ju chanserna ganska stora att det ryktet sprids bland de boende och att man därigenom skaffar sig lite av ett monopol då det handlar om plåtslagning.

Det kanske är bättre i många fall att sikta lite lägre och jobba sig uppåt än att sikta för högt och riskera att stå utan jobb. Det här gäller ju inte bara plåtslagare utan egentligen vilken verksamhet som helst i Stockholm – det gäller att hitta den marknad som passar och inte riskera att försvinna in i mängden. Men på sikt så visar det alltså att efterfrågan bland plåtslagare kommer att öka – det finns alltså plats för alla i Stockholm, om man bara hittar rätt omsättning och marknad vill säga.

Säker asbestsanering i Stockholm

10 Dec 2022

För att demontera gammal asbest krävs det många skyddsåtgärder. Därför bör du anlita professionell hjälp för att få hjälp med säker asbestsanering i Stockholm.

Asbest, DDT och andra giftiga ämnen betraktades som lösningen på det mesta när de kom. Asbesten var formbar, underhållsfri och kunde användas som isolering. Tak, väggar, rör och brandslangar isolerades med asbest tills man upptäckte att materialet var skadligt.

Väldigt mycket asbest har sanerats bort men den finns fortfarande kvar i äldre byggnader. När den ska tas bort krävs det utbildad personal med rätt skyddsutrustning för att utföra det. När asbesten rivs frigörs små partiklar som är farliga att inandas och lätt sprids med vinden. Därför måste arbetsplatser isoleras för att fibrerna inte ska komma ut i miljön.

Professionell asbestsanering i Stockholm

Om du ska renovera eller bygga om en äldre fastighet behöver du kontrollera att där inte finns asbest i väggar eller rör. Asbesten användes flitigt och kan finnas i rör- eller kakelfogar. Det bästa är att du kontaktar ett företag som arbetar med asbestsanering. De har de tillstånd och den utbildning som krävs för att hantera materialet. När du kontaktar företaget som är certifierat får du en offert.

Professionella asbestsanerare vet var riskerna finns och kan hjälpa dig att hantera asbesten. De har den särskilda utrustning som krävs och kan göra avspärrning för att riva. Det är just när man sågar, bryter eller river asbest som de farliga fibrerna lösgörs. När materialet är rivet behöver det dessutom transporteras i slutna behållare till deponi.

Snickare i Örebro – ta hjälp av proffs

5 Dec 2022

Att snickra som hemmafixare är kul, men det finns gränser. Om du ska göra ett större reparations- eller renoveringsarbete, kan du ta hjälp av snickare i Örebro.

Du och din sambo har köpt ert första hus i utkanten av Örebro. Huset är stort men behovet av ombyggnad och renovering är också stort. Och ni kan inte flytta in i huset förrän alla arbeten är klara. Ni vågar inte säga upp den lägenhet ni bor i förrän ert hus är inflyttningsklart.

Du börjar först själv att göra en del arbeten på ert nyinköpta hus. Efter ett tag inser du att det kommer att ta en evighet innan allting blir klart. Visst, ditt eget arbete kostar ingenting men er lägenhetshyra tickar obönhörligen på. Det är dags att ta hjälp av en professionell snickare.

Snickare i Örebro – hantverkare med bred kompetens

Tillsammans med en firma som har snickare i Örebro, går ni igenom allt som behöver göras. För det första ska det gamla köket ersättas med ett nytt. Du kan själv riva ut befintliga skåp och hushållsapparater, men där slutar din kompetens. En hantverkare behövs för att de nya köksskåpen snabbt och enkelt ska komma på plats. Och dessutom i våg. Det fixar en snickare med hjälp av bland annat en krysslaser.

Ni flyttar in i huset när väl renoveringsarbetet inomhus är klart. Men då återstår exteriören. Delar av husets träfasad måste repareras och taket med slitna vindskivor måste bytas. Er snickare i Örebro börjar med att sätta upp byggställningar runt huset.

Målare Kungsbacka - frågor och svar

4 Dec 2022

Varför ska man anlita en målare i Kungsbacka? Vilka projekt är extra viktiga att ta hjälp med - och vilka kan man kanske sköta själv? Målare är en av de mest underskattade yrkesgrupper som finns. Få andra utbildade hantverkare ser privatpersoner ta sig an uppdrag inom deras territorier och tror sig klara dessa utan några större problem. I den här texten ska vi titta lite närmare på målare i Kungsbacka och genom att ge svar på några vanliga frågor så ger vi förhoppningsvis en tydligare bild över varför det är bra att ta hjälp. Vilka fördelar finns med att anlita en målare i Kungsbacka?

Få tänker på att ett målerijobb är krävande. Det är fysiskt påfrestande för exempelvis axlar och det är mentalt utmanande då man måste hålla koncentrationen uppe under en längre tid. Denna kombination leder till misstag som kan vara svåra att reparera. Genom att välja en målare så får man en enkel resa till ett perfekt resultat.

Kan jag få tips av en målare?

Om man vill måla själv så är det bästa tipset man ge från en målare i Kungsbacka att man lägger fokus på grundarbetet: du ska åtminstone lägga 70% av den disponibla tiden på att spackla, slipa, tvätt och i övrigt se till att den yta som ska målas är jämn och fin. Glöm heller inte att täcka golv och annat. Färg är svårt att få bort i efterhand.

Kan jag använda Rot-avdraget för en målare i Kungsbacka?

Ja, och det är ytterligare ett starkt argument för att välja den professionella hjälpen. Med Rot kan du dra av 30 % av den totala kostnaden för arbetet. Väljer du en målerifirma i Kungsbacka så måste du dock också se till att denna är registrerad för F-skatt. Det kan du göra hos Skatteverket.

Vilket projekt bör jag definitivt ta hjälp med?

Här skulle vi säga fasadmålning, utan tvekan. Att måla om en fasad handlar om mer än att bara göra huset snyggt - det handlar även om att skapa ett hållbart skydd för det underliggande materialet. Skillnaden mellan ett jobb utfört av en målare och en lekman kan ligga på över tio år i livslängd. Det är en ren investering att ta hjälp! Det kan du göra supersmidigt via denna hemsida: målarekungsbacka.net

Stabila takläggare i Uppsala

28 Nov 2022

För att försäkra sig om ett hållbart tak som inte läcker är det rimligt att anlita en takläggare från Uppsala. Då vet du att du får ett stabilt resultat.

“Jag har i alla fall tak över huvudet”. Det är en gammal klyscha man ibland slänger sig med när man har stött på motgångar i livet, men ändå vill sätta saker i perspektiv. Att ha tak över huvudet ses som någonting fundamentalt. Den som har det har därmed inte rätt att klaga över andra saker i livet.

Det är lite hårt att se det på det sättet. Men det säger ändå någonting om takets betydelse. Taket är den viktigaste delen av hela huset. Dina väggar eller dörrar kommer till exempel inte skydda dig när det regnar. För att inte bli blöt måste du ha ett tak – som dessutom håller tätt.

Takläggare med kompetens

Hur försäkrar man sig om ett tak som håller tätt? Ett bra tips är att vända sig till en professionell hantverkare. Förslagsvis en takläggare i Uppsala. Varför Uppsala, tänker du kanske? Tja, kanske för att skribenten till den här texten har på känn att det är just i Uppsala som du planerar att antingen bygga eller renovera ditt hus – och inte minst ditt tak.

Men det kan också bero på att kompetensen i just Uppsala på den här fronten är att lita på. Du skulle kunna kontakta takläggare i den här staden även om du bor på en helt annan ort. Chanserna är mycket goda att det visar sig vara värt det. Hör av dig till detta företag när du behöver hjälp med takläggning: www.takläggareuppsala.se

Ta hjälp av en målerifirma i Stockholm när det är dags att måla om lägenheten

22 Nov 2022

Känns lägenheten trist? Ny färg på väggarna kan göra underverk. Ta hjälp av en målerifirma i Stockholm och få lägenheten uppfräschad på bara några dagar.

Ny färg på väggarna kan snabbt förändra en lägenhet och det till en relativt låg kostnad. Väljer man dessutom att ta hjälp av en professionell målerifirma tar det bara några dagar. Men innan man kontaktar en målerifirma kan det vara bra att ha valt färg. Tänk kreativt och leta inspiration på nätet eller i inredningstidningar.

Det är till exempel inte helt ovanligt att också måla taket i någon tjusig kulör. Eller att måla lister och snickerier i samma kulör som väggen. Möjligheterna är nästintill oändliga när det gäller färg och färgsättning. Skulle man ångra sig är det inte hela världen eftersom man enkelt kan måla om igen.

Målerifirma som även kan hjälpa till med färgsättning

Sedan rotavdraget infördes är det nästan inte någon idé att själv måla om. Dels för att det tar sådan tid när man inte är van, men också för att man faktiskt inte har kunskapen. En professionell målare vet vilken typ av färg som de olika rummen i en lägenhet ska målas i. Men också hur man får ett snyggt och hållbart resultat.

Vill man anlita en professionell målerifirma i Stockholm kan det vara bra att ta in både offert och referens från några olika innan man bestämmer sig. En seriös målare kommer alltid på besök i samband med att man ber om en offert. Då har man också möjlighet att ställa frågor och få hjälp med färgsättning.

Rolig badrumsrenovering i Uppsala

10 Nov 2022

En renovering erbjuder oändliga möjligheter. Den som gör en badrumsrenovering i Uppsala har fria händer att besluta precis hur det ska se ut när det är klart.

Det gamla huset i Uppsala var fallfärdigt. De flesta hade ansett att det borde rivas. Men Maria och Martin hade sett det vackra i byggnaden och bestämt sig för att väcka liv i de trötta väggarna. Huset köptes för en spottstyver och då de redan hade ett hem kunde de arbeta på huset när det fanns tid och pengar.

De bestämde sig för att börja med badrumsrenovering. Visst fanns det annat som kanske verkade mer logiskt att börja med, men de resonerade att det kunde vara bra att ha ett badrum under tiden de renoverade. Martin kontaktade en byggfirma han använt tidigare för att be om hjälp. De kunde ta sig an helheten vilket passade paret perfekt.

Märklig badrumsrenovering?

Först revs badrummet i Uppsala ut. Något som var enkelt då det var minimalt inrett och hade väggar av våtrumstapet. Sen började badrumsrenoveringen. Rörmokaren kom och såg över rören. De behövde bytas då de sett sina bästa dagar. Sedan var det dags för kakel. De hade bestämt sig för vita väggar med några små blå fyrkanter som skulle sitta på tvärs.

Kontrasten mellan det slitna husets yttre och inre och det snart färdiga badrummet var som natt och dag. Som om någon klippt in en modern del mitt i det gamla. Men det blev snyggt. Golvet var helt vitt, liksom toalett, handfat och dusch. Men detaljer i terrakotta skapade härliga färgklickar och gav rummet liv. ta hjälp av denna byggfirma när du behöver en badrumsrenovering: www.badrumsrenoveringuppsala.nu

Solcellspark för företag och lantbrukare

9 Nov 2022

För ett företag eller lantbruk som har mark kan det löna sig att investera i en solcellspark. Den kommer också att fungera som reklam och skapa intresse.

En tanke som svindlar – den energi hela mänskligheten gör av med på ett år motsvarar den energi som solen ger oss på endast två timmar! Att vi i större grad behöver utnyttja solens energi står alltmer klart för oss i samband med debatterna om situationen i världen och vår energiförsörjning. Och det fantastiska är att här kan nästintill var man göra en insats.

Villaägare kan installera solceller på hustaket. De som har landområden att tillgå kan göra mycket mer än så. För lantbruk och industrier kan det nämligen bli riktigt lönsamt att investera i en hel solcellspark, särskilt eftersom det ofta är lättare att optimera solcellernas riktning jämfört med när de sätts upp på ett befintligt tak.

En solcellspark ger gott renommé

De som redan har låtit bygga en solcellspark vittnar om fördelarna. En stor del av anläggningens energibehov kan tillgodoses genom detta. Dessutom ger man på sitt eget bidrag till landets energiproduktion. Det skapar gott renommé för företaget. Alltfler kunder intresserar sig nämligen för hur man som företagare agerar för att minska klimatpåverkan och miljöförstöring.

Solcellsparken blir då sin egen reklampelare. Den syns tydligt för alla som kommer på besök eller passerar. I bästa fall blir den en riktig wow-faktor som får kunder och andra att hejda sig och öppna ögonen för företaget som låtit installera den.

Trädfällning kan öka värdet på villan i Nacka

5 Nov 2022

Trädfällning kan vara en god idé för dig som vill kunna se sjön från din trädgård i Nacka. Eller kunna locka spekulanter till visningen med ordet ”sjöglimt”.

Nacka kommun utanför Stockholm är väl känt för sin fina natur. Många av de villor som ligger på Nacka har till och med någon typ av sjöutsikt. Dessa betingar ofta ett mycket högre pris än hus som inte har det. Så om du funderar på att sälja ditt hus i Nacka bör du noga kontrollera vad som döljer sig bakom dina träd.

Kanske skymtar det en liten glimt av vattnet där borta? I så fall gör du klokt i att genast fälla de träd som står i vägen. Att kunna skriva ”sjöglimt” i bostadsannonsen kommer locka köpare till din visning som flugor till honung. Och du behöver inte oroa dig för att det innebär extra arbete. Det är inte nödvändigt att fälla träden på egen hand. Tvärtom.

Trädfällning kräver sin expertis

Det finns nämligen ett flertal arborister som erbjuder trädfällning i Nacka. Trädfällning är en sådan där aktivitet som verkar enkel, men som i själva verket kräver en hel del expertis. Inte minst om man vill att det fällda trädet ska landa på rätt ställe.

Fråga din mäklare om han eller hon tycker det skulle vara värt att ta ned något av träden i trädgården innan ni lägger ut huset till försäljning. Även om det inte finns någon sjöglimt bakom träden kan en öppen och lättskött trädgård också locka många spekulanter.

← Äldre inlägg