Vår byggblogg

Här skriver vi om allt som har med byggbranschen att göra.

RSS

Bänkskiva Göteborg - välj natursten!

29 Sep 2022

Dags att välja bänkskiva i Göteborg? Att hitta rätt bänkskiva till exempelvis köket handlar mycket om att hitta balansen mellan den egna stilen och mellan funktion samt underhåll. Tyvärr ser man att många väljer att köra på med det absolut billigaste materialet och att man i och med detta också får ett kök som, redan efter något år, känns både solkigt och lite sjavigt.

Väljer du exempelvis laminat så väljer du en sämre kvalitet och därmed så får du också en massa problem på halsen. Det finns ett värde i att gå upp lite i pris och att investera i en bänkskiva i natursten. Detta då en sådan står emot tidens tand på ett väldigt bra sätt, då den är enkel att hålla efter och då den samtidigt också bara blir vackrare med åren.

En bänkskiva i Göteborg av natursten är, helt enkelt, ett val som ger många fördelar och som även passar in i de flesta inredningsstilar. Sten är ett material som passar in och som höjer upp övrig inredning - utan att på något sätt själv ta över showen. Dessutom finns andra värden i att välja natursten som material och inte minst så kan man se att materialet har en avslappnande effekt på oss. Vi stressar ner och återhämtar oss bättre om vi omger oss med naturliga material. Det är den skandinaviska stilen, helt enkelt.

Bänkskiva i Göteborg av natursten - vilken sort?

Man kan välja olika stensorter i samband med att man investerar i en bänkskiva i Göteborg. Granit och marmor är två tydliga favoriter och klassiker som fungerar i alla lägen. Även den svenska kalkstenen är möjlig att välja. Vill du tänka mer lokalt och välja en bänkskiva i kalksten så kommer det att krävas lite mer underhåll från din sida - men betalningen kommer också i en unik bänkskiva som verkligen andas Sverige.

Oavsett vilken typ av sten din bänkskiva är gjord av så kommer du att få längre hållbarhet och en oöverträffad skönhet, men du ska även tänka på att skötsel är viktigt. Tänk på att vara snabb med att torka bort fläckar och på att undvika att ställa exempelvis sura livsmedel på ytan - vinäger, citron och ättika kan ställa till stora bekymmer.

Markiser för bättre försäljning i Göteborg

24 Sep 2022

Markiser hittar man hos privatpersoner och företag i Göteborg. Anledningen kan vara att få skugga, skydda varor eller ge gästerna en bit skugga vid lunchen.

Marikas kafé i Göteborg var välbesökt och det var förståeligt när man såg alla godsaker som fanns i glasmontern. Allt var väl då hon öppnade kafét en tid på året då solen inte var så varm och inte heller var uppe särskilt länge. När våren sedan närmade sig var det första gången som Marika insåg att det kunde bli problem framöver.

Inne på kafét fanns ett flertal små bord utplacerade, varav några stod längs ytterväggen och fönstren. Hon kunde se att solens strålar som träffade gästernas ögon var besvärande. Snart stod alla fönsterbord tomma. Vilket hon definitivt inte hade trott. Hon var tvungen att skaffa markiser för att skapa skugga och hindra värmen från att komma in.

Markiser fick kunderna att komma tillbaka

Marika hade kontaktat ett markisföretag som kom för att se vad som skulle passa henne. Hon hade till en början tänkt ha kupade markiser som man ofta ser på kaféer. Försäljaren rekommenderade snarare att ha en rak markis över hela väggen. På så vis kunde hennes gäster sitta ute i skugga under varma dagar.

Hon var inte riktigt säker. Hur skulle det bli att veva ut och in dessa varje dag? Försäljaren från Göteborgsföretaget skrattade och sa att hon kunde fixa det med en fjärrkontroll om hon absolut inte ville veva. Det gjorde skillnad. Försäljaren visade markiser och Marika fastnade för en brun sådan med lite häng längst ut där kaféts namn kunde stå. Det skulle bli så snyggt.

Att anlägga bryggor

15 Sep 2022

När man bygger bryggor behöver man använda sig av tåligt material, särskilt i de delar som är under vattnet. Ett utmärkt val är glasfiberarmerad polyester.

En svensk filmklassiker är Hasse och Tages film från 1965 “Att angöra en brygga”. Att göra just detta visar sig i filmen inte vara det enklaste. För många seglare finns det säkert en stor igenkänningsfaktor i detta. Man kan tänka sig situationer där män har kämpat hårt medan deras kvinnor i bakgrunden sjungit “åh, dessa fantastiska män…”. För all del, det kan vara minst lika svårt för kvinnor att angöra bryggor.

Bryggans konstruktion är kanske inte avgörande för hur lätt eller svårt det är för en båt att lägga till. Möjligtvis är det enklare att angöra vid en stabil brygga, förstås. Detta för oss naturligt in på nästa ämne. Hur bygger man en stabil och bra brygga som håller i många år?

Bryggor för angöring och annat

Som med så mycket annat är det som inte syns det viktigaste. De delar som är under vattnet är nämligen de som utsätts för mest påfrestningar av vädrets makter. Om man vill anlägga en brygga som ska hålla säsong efter säsong så behöver man alltså ha tåliga material i undervattensdelarna.

Ett material som är utmärkt för detta ändamål är glasfiber, det vill säga glasfiberarmerad polyester. För fasta bryggor kan man använda glasfiber till stenkistan som förankrar bryggan. För flytbryggor kan materialet användas i flyttankar. Ta alltså detta tips med dig: använd glasfiber, oavsett om bryggan skall användas för angöring eller annat.

Fönster Umeå - välj rätt fönster till din villa

2 Sep 2022

Oavsett vilka fönster du har så kommer en dag då det är dags att byta ut dem. Fönster spelar stor roll i hur din villa i Umeå upplevs både från in- och utsida. Dessutom så påverkar de också dina kostnader. Äldre fönster har av hävd en sämre isolerförmåga än vad moderna fönster har. Detta innebär att ett byte av fönster i Umeå kan ses som en rejäl investering. Den varma luft som finns inne i ditt hem stannar där - den åker inte ut genom dina fönster.

Men, att byta fönster i Umeå handlar också om ett både stort och dyrt projekt. Dels så handlar det om att välja rätt fönster och dels så handlar det också om ett jobb som måste göras vad gäller montering. Gällande det senare så kan vi direkt säga att det bästa är att ta professionell hjälp och anlita exempelvis en snickare eller en renodlad fönstermontör för uppgiften.

Det är viktigt att de fönster i Umeå som sätts på plats gör det på rätt sätt och att de håller tätt vid exempelvis karmarna. Om inte så kommer det ändå att handla om en ansenlig förlust av energi och således även om höga kostnader. Genom att ta hjälp så garanteras du ett hållbart resultat - och du kan dessutom använda ditt Rot-avdrag och dra av 30% av den totala kostnaden för monteringen av dina fönster i Umeå.

Den andra frågan - om att välja fönster - handlar mest om att välja ett fönster med lågt U-värde och att samtidigt också hitta rätt estetik mot huset. Vi skulle här vilja ge ett råd och detta i att inte vara så bakåtsträvande. Visst, träfönster är snygga och trä är en ryggrad i vår svenska folksjäl - men det finns även andra material på marknaden. Väljer du plast så väljer du också ett billigare alternativ som har en längre livslängd och som inte heller kräver något underhåll. Det kan vara värt att åtminstone se över den lösningen för dina framtida fönster i Umeå.

Billigare med totalentreprenad vid badrumsrenovering i Huddinge

12 Aug 2022

Ska ni renovera badrummet? En badrumsrenovering i Huddinge är omfattande och kan kosta en hel del. Men det går att hålla kostnaden nere. Här kommer några tips.

En badrumsrenovering är omfattande och ser man inte upp kan det bli väldigt kostsamt. Framförallt gäller det att planera ordentligt redan från början och göra upp en budget. Men ett nytt badrum höjer också värdet på bostaden och därför är det vanligtvis inga problem med att få ett renoveringslån av banken.

Hur mycket det kostar att renovera badrummet beror delvis på vilka material och vilken inredning man väljer. Men också om man vill ändra planeringen i badrummet och kanske byta plats på toaletten och tvättstället. Väljer man att lägga in golvvärme eller montera dimbara spottar i taket påverkar detta också priset.

En badrumsrenovering kräver många olika hantverkare

Ett badrum kan man inte själv renovera utan det krävs särskilt utbildade hantverkare. Många gånger behöver man hjälp av elektriker, plattsättare, rörmokare, målare och snickare. Viktigt är att de hantverkare man anlitar är certifierade för våtrumsarbete. Smidigast brukar därför vara att använda sig av ett byggföretag i Huddinge som erbjuder totalentreprenad.

Det innebär att en och samma byggfirma då ansvarar för hela badrumsrenoveringen. Då slipper man själv leta upp alla de hantverkare som behövs och se till att de är på plats vid rätt tillfälle. Många gånger är det billigare att använda sig av totalentreprenad än att anlita varje hantverkare för sig. Men renoveringen brukar också gå smidigare och badrummet bli bättre. Hör av dig till en byggfirma som kan renovera ditt badrum här: badrumsrenoveringhuddinge.se

Hur cirkulärt är egentligen byggnadssmide?

10 Aug 2022

Miljöpåverkan, klimatpåverkan och samvetet. Hur ska man tänka för att gynna både miljön och sin egen plånbok när man ska bygga nytt? Är byggnadssmide cirkulärt?

Har du liksom så många andra en växande klimatångest? Hur drar du då ditt strå till stacken? Naturligtvis finns det små och stora insatser och du kan göra många små val eller förändringar som påverkar helheten. Låt säga att du vill bygga ut huset, eller bygga ett mindre hus på tomten.

Hur kan du då tänka för att vara snällare mot Moder Jord och slösa mindre på hennes resurser? Naturligtvis handlar det om återbruk och återvinning. Helst ska du tänka återbruk och använda gammalt igen. Går det inte så är återvinning det näst bästa alternativet. Det vill säga att stålet du använder i dina konstruktioner är nedsmält och omarbetat.

Hur är byggnadssmide cirkulärt?

Genom att välja återbrukat smide eller stål så förlänger du livet på redan uttagna naturresurser. Det kräver minimalt med energiförbrukning genom att du använder det i samma form som det tidigare använts. Byggnadskonstruktioner som monteras ner kan ofta återanvändas precis som de är. Efterfråga cirkularitet när du handlar tjänster inom byggnadssmide.

I alla lägen går det helt enkelt inte att återbruka för att de dimensioner eller stommar du behöver inte finns att få tag på eller är ovanliga. Då går det att smälta ner fint stål och skapa nya konstruktioner. Här krävs resurser i form av arbetskraft samt energi för smältningsprocessen, vilket gör att återvunnet byggnadssmide är något mindre cirkulärt än återbrukat.

Välj rätt gummiduk

8 Aug 2022

En gummiduk används inom en rad olika områden och som en följd av detta så finns det också all anledning att se över vilken typ av gummiduk man som konsument ska välja. Det finns olika tjocklekar, olika dimensioner, olika längder - en gummiduk kan exempelvis beställas som metervara eller på rulle - samt olika typer av gummi. Det senare kan innebära antingen naturgummi eller gummi av en mer syntetisk modell. Så, vilken gummiduk passar bäst för dig?

Idag ser man att gummidukar används från allt till frakt och transporter - där olika livsmedel och kemikalier måste emballeras på ett säkert sätt - samt för att exempelvis täta tak och golv. I synnerhet de två senare är något som slagit stort under senare år och där många privatpersoner haft nytta av en beställd gummiduk.

Att man lägger exempelvis en duk som underliggande tätskikt är vanligt idag vid exempelvis takläggning och då i synnerhet gällande Gröna Tak som nu på allvar börjat implementeras i våra städer och där både villa- och fastighetsägare sett fördelarna.

Gummiduk har flera användningsområden

Genom en gummiduk så garanteras ett tätt material som håller både vatten och fukt - vilket det kommer stora mängder av som en följd av växtligheten - borta från husets konstruktion. Även vad gäller golv så fyller en gummiduk en stor funktion och sett till det billiga priset i kombination med hållbarheten så är det ett givet val i allt från verkstäder, garage och vidare till gym. Det senare innebär att man får ett mjukt golv som klarar de hårda tag från vikter och som även tar udden av de högljudda smällar som förekommer. Gummiduken är, helt enkelt, ytterst användbar.

Rätt gummiduk på rätt plats gör skillnad

Men, det var just det här med att välja rätt också. Vissa gummin är känsligare mot exempelvis bensin och andra petroleumprodukter än andra. Det finns all anledning att undersöka detta närmare. Primärt så finns tre olika gummin att välja mellan. Dels så har vi ett silikonbaserat gummi som har bättre motståndskraft mot just nämnda bensin. Dels så finns EPDM Gummi som är bra mot det mesta - utom just bensin - och som ett tredje alternativ finns CR gummi som klarat väder, vind och starkt solljus på ett bra sätt.

Rådet är ganska givet i den här frågan och lyder: ta hjälp. Kontakta en leverantör av gummiduk och gå igenom vad du behöver, hur stor duk du ska använda samt för vad den kommer att användas för. Även om du beställer online - vilket rekommenderas med tanke på de bättre priserna - så finns det möjlighet att rådfråga via exempelvis mail där snabb återkoppling garanteras.

Viktigt att göra takmålning

4 Aug 2022

En del höjer nog på ögonbrynen vid ordet takmålning. Man målar väl inte tak? Det gör man faktiskt, en viktigt detalj för att förlänga takets totala livstid.

Huset de tittade på var allt de kunde önska sig. Precis lagom stort och dessutom nyrenoverat och klart att flytta in i. Vilket passade perfekt då de snart skulle bli föräldrar. De kände att det var rätt, men Antons pappa stod på sig med åsikten om att de skulle göra en takbesiktning.

De hade helst velat slippa då besiktningen kunde göra köpet omöjligt, men de förstod att han hade rätt och tog kontakt med en takläggare. Förhoppningsvis var taket helt och fint. Skulle det inte vara fallet kanske de bara kunde göra en takmålning. Det var bara att hålla tummarna att allt skulle gå bra.

Takmålning och ny familj

Den takläggaren som skulle göra takbesiktning kunde inte komma förrän efter några nervpirrande dagar. Men när han väl var på plats gick han igenom taket och kollade bjälkar och en del annat. När han var klar kom han in till köket där de alla väntade. Ett leende spred sig i hans ansikte.

Det hade visat sig att en takmålning behövdes för att säkerställa att plåttaket inte skulle rosta. Men det fick vänta då vädret inte var optimalt för ett sådant jobb. När det till sist blev av hände flera saker. Takmålningen tillsammans med den överväldigande känslan av att bli förälder skedde samtidigt. Nu fanns inget som behövde göras och de kunde njuta av den lilla.

Vilken stallinredning vill du ha?

29 Jul 2022

Gummimattor i stallet för att minska risken för att hästen ska halka? Lite nya krubbor som klarar av hästens krumbukter? Skaffa ny och stabil stallinredning.

Ordning och reda vill man ha det i stallet. Alla saker har sin egna plats och helst vill man ha stallgången tom. Att hålla på med hästar är en underbar sport, men den är även väldigt dyr. Det är kostsamt att köpa in stallinredning, utrustning, foder och liknande till hästen. För att inte tala om den skadar sig.

För att minska risken för skador så behöver man tänka igenom noggrant vad det faktiskt är man ska ha. Det är dumt att ta några onödiga risker och köpa saker som inte är säkert att ha i närheten av hästar. Som tur är finns det många bra produkter just för hästar.

Stallinredning av hög kvalitet

Hästar är stora djur som ibland är lite okänsliga med saker. Det lönar sig alltså att köpa en krubba till hästen av bra kvalitet, än en vanlig plasthink, vare sig det är till vatten eller kraft. Vattenkoppar är väldigt smidigt att ha, vatten är ett måste och det är tungt att bära på. Med en praktisk vattenkopp har de vatten hela tiden.

Detta är bara lite av den stallinredning du kan tänkas ha. Du kan lyxa till det för hästarna och skaffa ett solarium till dem med. Hos City-Boxen kan du få hjälp med allt från hela stallet, till att köpa inredning till det. Ett komplett stall gör vardagen i stallet betydligt enklare.

Målare fixar färgen i Örebro

23 Jul 2022

Lite färg gör vem som helst glad. Våga använda mer färg på väggarna, det kommer att synas. Med hjälp av en målare i Örebro får du ett fint resultat på väggen.

Letar du efter den perfekta färgen att sätta på dina väggar? Är du trött på den du har nu, eller har den kanske börjat bli lite för trött själv? Du ser att färgen eller tapeten börjar bli tråkig när den antingen torkar och spricker eller när tapeten börjar släppa. Då är det verkligen dags att göra något åt det.

Att måla om i hemmet är något som håller väldigt länge. Det ger dessutom en finare känsla. Väggarna gör väldigt mycket för ens hem. Så att ha väggar som är i fint skick och passar den inredningen man har är något man vill. Det bästa av allt är att du kan ändra igen när du vill, tröttnar du på färgen vänd dig till en målare.

Snabbt och snyggt med målare i Örebro

Visst har man krav på hur det ska se ut hos en. Betalar man för något så vill man få ett resultat efter att jobbet är gjort. Det får man när man anlitar målare i Örebro, de kommer att lämna ett bra resultat i ditt hem. Blir du inte nöjd, då fixar de till det.

Du som kund är alltid viktigast hos ett seriöst företag. De tar hand om din målning eller tapetsering från start till mål. Du kommer inte att bli besviken med resultatet de ger dig.

Väderskydd Stockholm ger stora fördelar

17 Jul 2022

Hur ska man kunna bygga i Stockholm med tanke på väder och vind? Att bygga i vårt klimat är annorlunda jämfört med hur motsvarande byggnation ser ut i övriga delar av världen där ett mer gynnsamt klimat finns. Vet man, som i exempelvis Spanien, att det kommer att vara sol lejonparten av tiden så kan man också anpassa bygget utifrån dessa förutsättningar. Vet man däremot, som i Stockholm, att vädret är ytterst varierande och opålitligt - ja, då måste man vidta åtgärder med dessa faktorer i åtanke. En sådan åtgärd handlar om att hyra väderskydd i Stockholm.

Om man in Stockholm skulle tvingas ha vädret som en parameter och anpassa byggen efter detta så skulle inte många hus se dagens ljus. Vi har ett nordisk klimat och med detta kommer också dagar av regn, av blåst, av solsken och med en iskall vinter under halva året. Man kan bygga även om det regnar ute. Samma devis gäller för hur man resonerar i övrigt: det finns inga dåliga väder - bara dålig kläder.

Översätter man ordet kläder till byggbranschen så handlar det uteslutande om vikten av väderskydd i Stockholm. Ett väderskydd kan jämföras med ett större tält som placeras ovanpå den planerade byggnationen och som gör att man kan bygga utan att vara beroende av solsken.

Fördelar med väderskydd i Stockholm

Väderskydd ger skydd mot regn, mot snö och klarar hård vind. Det finns väderskydd för alla typer av byggnationer och i alla tänkbara storlekar. Ska du exempelvis resa ett nyckelfärdigt hus så finns det väderskydd som går att rulla åt sidan i samband med att större moduler ska lyftas på plats. Ska du bygga ett hus i lösvirke så kan ett fast väderskydd vara lösningen. Samma sak gäller om du exempelvis ska byta tak och bara har viss tid på dig - eller om du planerar att måla om under semestern.

Genom ett väderskydd i Stockholm så ger du dig möjligheten att arbeta effektivt och hålla den tidsplan du satt upp. Detta leder i sin tur till att du håller humöret uppe och kostnaderna nere. Det senare förklaras av att du slipper hyra maskiner och utrustning som sedan inte kan användas och där hyran förlängs. Samma sak kan sedan även sägas om hantverkare: det finns inget dyrare än en sysslolös snickare, takläggare, rörmokare eller elektriker. Genom väderskydd i Stockholm så ser du till att arbetet flyter på utan uppehåll och att kostnaderna inte skenar iväg som en följd av väderrelaterade flaskhalsar.

Väderskydd ger säkra arbetsplatser

Utöver detta så ger ett väderskydd även en säker arbetsplats där ingen exempelvis riskerar att halka eller skada sig på en maskin som en följd av en begränsad sikt. Även arbetsmoralen kan hållas uppe som en följd av att man slipper frysa, bli fuktig eller genomblöt.

En annan fördel handlar om att all utrustning, alla maskiner och allt det material man ska använda kan skyddas på ett säkert sätt. Det leder till att det hus som planeras att byggas också byggs med material som håller den kvalitet man vill ha. Genomblött virke är en synnerligen dålig idé att använda sig av, eller hur?

Solceller till BRF – för huset och planeten

9 Jul 2022

Solceller för BRF är ett bra val för dig som vill säkra framtiden för föreningens barn. Både gällande framtiden i fastigheten och framtiden på hela planeten.

När du gör investeringar till den BRF i vars styrelse du sitter, bör du tänka på alla föreningens medlemmar. Det gäller även de allra yngsta. Säkert har du sett till att ungarna har rolig lekplatsutrustning på gården. Men har du tänkt på att framtidssäkra föreningens energi?

Om ni inte redan använder er av solceller som en del av er energiförsörjning, kan det vara dags att börja se efter om det går att installera på ert tak. Det gör det sannolikt, eftersom i princip all takyta kan användas till solceller. Med hjälp av förnyelsebar energi kan er BRF hjälpa till att inte bara säkra framtiden för er fastighet, utan för hela planeten.

Solceller till BRF i rättan tid

Vare sig ni googlar efter solceller BRF eller bara solceller, kan ni vara säkra på att era barn kommer bli nöjda med frukten av ert sökande. I alla fall om ni faktiskt väljer att installera de där solcellerna. Säkert kommer ungarna i föreningen växa upp till tonåringar som gnäller på att solcellerna inte kom på plats tidigare, men man kan inte vinna jämt.

I alla fall inte som förälder, vilket du och dina grannar som också har barn säkert är plågsamt medvetna om. Men även om de kanske tycker att ni var lite sent ute, kommer de i alla fall uppskatta att ni gjorde vad ni kunde. Det är trevligt att ha både en planet, och ett hus att bo i.

← Äldre inlägg