Viktigt att göra takmålning

En del höjer nog på ögonbrynen vid ordet takmålning. Man målar väl inte tak? Det gör man faktiskt, en viktigt detalj för att förlänga takets totala livstid.

Huset de tittade på var allt de kunde önska sig. Precis lagom stort och dessutom nyrenoverat och klart att flytta in i. Vilket passade perfekt då de snart skulle bli föräldrar. De kände att det var rätt, men Antons pappa stod på sig med åsikten om att de skulle göra en takbesiktning.

De hade helst velat slippa då besiktningen kunde göra köpet omöjligt, men de förstod att han hade rätt och tog kontakt med en takläggare. Förhoppningsvis var taket helt och fint. Skulle det inte vara fallet kanske de bara kunde göra en takmålning. Det var bara att hålla tummarna att allt skulle gå bra.

Takmålning och ny familj

Den takläggaren som skulle göra takbesiktning kunde inte komma förrän efter några nervpirrande dagar. Men när han väl var på plats gick han igenom taket och kollade bjälkar och en del annat. När han var klar kom han in till köket där de alla väntade. Ett leende spred sig i hans ansikte.

Det hade visat sig att en takmålning behövdes för att säkerställa att plåttaket inte skulle rosta. Men det fick vänta då vädret inte var optimalt för ett sådant jobb. När det till sist blev av hände flera saker. Takmålningen tillsammans med den överväldigande känslan av att bli förälder skedde samtidigt. Nu fanns inget som behövde göras och de kunde njuta av den lilla.

4 Aug 2022