Viktiga saker att tänka på inför badrumsrenoveringen

Ska ni renovera badrummet? En badrumsrenovering är ett större projekt och för att badrummet ska bli precis som man drömt om måste man planera noga innan. Här kommer några användbara tips.

Badrummet är ett av bostadens viktigaste rum och det renoverar man inte så ofta. Man brukar säga att ett badrum håller i ungefär femton till tjugo år, mer än så garanteras det inte att tätskikt och andra material håller tätt. Ett badrum kan kosta i stort sett hur mycket som helst då inredning och material finns från budget till lyx. För att kostnaderna inte ska rusa iväg gör man bäst i att redan från början sätta en budget. Fundera också över vad som är viktigast med badrummet och vilka förändringar som måste till. Är det kanske en större dusch eller ett badkar? Mer lättstädade material eller eluttag? Och vilken stil ska badrummet ha? Ska det vara tidlöst klassiskt, gammaldags, modernt, orientaliskt eller något annat?

Många fördelar med totalentreprenad

Tyvärr kan man inte själv renovera badrummet, utan det krävs flera olika slags hantverkare med specialkunskap. Men det finns byggfirmor som erbjuder totalentreprenad inom badrumsrenovering på Lidingö. Det innebär att de har all den expertis som krävs vid en badrumsrenovering vilket gör att man slipper skriva kontrakt med flera olika hantverkare. Det brukar dessutom bli billigare att använda sig av totalentreprenad, och renoveringen går även snabbare. Skulle det uppstå problem slipper man även att hantverkare från olika företag skyller på varandra, eftersom ett och samma företag är ansvariga för hela renoveringen.

20 Apr 2021