Västerås målare hjälper till

Det är lätt att välja färg till väggarna. Att veta vad man vill ha. Däremot är det svårare att välja nyans. Eller att veta hur färgerna påverkar rummet. Det är då målare från Västerås kan hjälpa.

Välja en älsklingsfärg för väggarna är vanligt. Frågan är hur den blir när den hamnar på en större yta som exempelvis en vägg. Tänk att älsklingsfärgen är orange och man ska måla om sitt sovrum. Orange sägs påverka kreativiteten och energin. Man blir helt enkelt piggare och idéerna börjar snurra i huvudet. Kanske inte riktigt den känslan man vill uppnå i ett sovrum där lugnare färger gör sig bättre.

Färger påverkar och det är därför man på sjukhus ofta ser färgen grön som är lugnande eller off white som är neutral.

Målare från Västerås tipsar

När det handlar om att färgsätta ett rum finns det flera saker att ta i beaktning. Ljusa färger skapar rymd och lugn medan mörkare nyanser förminskar och skapar en tyngre eller aktivare känsla beroende på kulör. Därför kan det vara bra att fundera på vad man vill ha för känsla.

Ljusinsläpp från fönster och annat påverkar nyanserna i färgen. Önskar man en mörkare nyans av färg där rummet har mycket ljus kan man välja en mörkare tapet och tvärtom.

Ett annat sätt att påverka rummet är med fondvägg som beroende på var man placerar den ger olika effekt. För att få hjälp med vad som passar i det egna hemmet är en målare den som troligtvis vet allra bäst. Mer om måleri hittar du på denna webbsida:https://www.målarevästerås.nu 

9 Oct 2021