Värt att veta om golvslipning i Stockholm

Att ta vara på vackra trägolv är en gåva till dig själv. För det är nästan orimligt vackert med äldre trägolv som slipats upp och fått nytt liv. I Stockholm är det inte svårt med golvslipning.

Har du ett äldre trägolv i din bostad i Stockholm är det ibland lönsamt att slipa istället för att lägga nytt. Alla golv går inte att rädda och göra som nya. Därför är det bra om du pratar med ett företag som arbetar med golvslipning i Stockholm innan du drar igång. Ibland är repor och fläckar så djupa att golvet har gjort sitt. Det är lite tråkigt att upptäcka det när du väl lagt tid och pengar på slipning.

Hur många gånger går det att slipa ett golv?

Det beror lite på hur djupt du måste slipa för att få bort fläckar och repor. Ofta går det att slipa golvet upp till fyra gånger. En annan faktor är hur tjockt trägolvet är, desto tjockare golv desto fler gånger går det att slipa.

Eftersom golvslipning är lite av en konst, kan du tjäna in lite på att anlita någon för slipningen. Det är inte helt lätt att få jämnt och snyggt på egen hand. Framför allt inte i hörnen där du ofta behöver slipa för hand. Vissa golv som betonggolv går att slipa mer och ofta. Är du nyfiken om ditt golv går att slipa brukar det ofta gå att få en kostnadsfri offert och inspektion av golvet innan du bestämmer dig.

14 Sep 2021