Välj rätt färg och målare

Färgen du väljer på en vägg kan ändra din känsla och ditt perspektiv på huset. Därför är det mycket viktigt att du tänker efter noga innan du bokar en målare och meddelar ditt färgönskemål.

Om du är en känslosam person så kan det hända att du direkt får olika känslor beroende på vilken färg du ser. Och även om du inte är känslig så är färg något som visar olika budskap. Det finns en anledning till att vitt ofta ses som änglalikt och gott medan svart ofta är färgen som hamnar på de ondas klädnader i filmer och dylikt. Det är inte så som färg används på utsidan och insidan av en bostad, där svart numera har blivit en trend på moderna hus. Men om du skulle komma in i en villa där allt är svart på golv, väggar och tak, så hade du troligen reagerat på det, fast du kanske inte hade reagerat ifall alla ytor hade varit i furu eller vita.

Hjälp med rådgivning

När du ska välja färg så kan det vara klokt att ta råd av ett proffs som kan detta mycket väl. Om du ska anlita en målare i Nacka så kan du därför passa på att berätta vilken känsla du vill ha och vilken färg du vill utgå ifrån. Därefter kan målaren hjälpa dig välja glans och vilken nyans som kan passa för fasaden eller rummet. Genom att anlita en målare kan du även känna dig trygg med att resultatet blir perfekt.

13 May 2021