Välj dina strider i köksrenoveringen

Du får idén att slå ut hela köket för att renovera och få det så mysigt och proffsigt som annonsen i tidningen. Då ringer din vän på dörren och förklarar att det hade räckt med ny färg på luckorna.

Det sägs att du ska välja dina strider här i livet, och så är det även när det kommer till all typ av renovering av hemmet. I stället för att riva ut allt ur exempelvis köket så kan du ta en ordentlig funderare på vad det är du vill förändra. Och om du kan behålla något. För en köksrenovering behöver inte innebära att du går “all in”. Ibland kan du spara stora pengar, och ändå få det du vill, genom att göra en enklare och billigare köksrenovering. Ofta är exempelvis köksstommarna hela och fina och kan enkelt sparas längre.

Ny färg eller nya vitvaror

När du funderar över varför du vill renovera ditt kök så kanske du kommer fram till att du vill ha en annan färgskala. Eller att allt är så trasigt och slitet att det är utom all räddning. Det kan även vara någonstans på skalan däremellan. Välj dina strider inom köksrenoveringen och byt enbart ut det som du måste, för att komma till det resultat som du önskar dig. Kanske är köksluckorna fina och hela, och det räcker med en enkel lackering i en ny färg. Och kanske är det inget som helst fel på vitvarorna, utan enbart ett väldigt tråkigt kakel samt bänkskiva.

13 Apr 2021