Vad kostar det att få golven fina?

Solna: Räcker det med att dammsuga och moppa eller behövs golven till och med bytas? Vi har tittat extra på vilka tjänster och företag i Solna som kan anlitas när golven ska bli lite finare. Här är ett företag som är ett bra exempel på detta: golvslipningsolna.se.

Djuprengöring med efterbehandling

Att dammsuga och moppa golvet kan alla göra. Men när det kommer till djuprengöring behövs proffs. Ett par företag i Solna har valt att fokusera enbart på golvvård. Detta med allt från större sopmaskiner och skurmaskiner till olika ytbehandlingar.

Genom att använda specialanpassade maskiner kan fläckar och missfärgningar tas bort utan att man behöver göra någon påverkan på själva golvet.

Golvslipning

Räcker det inte med en städning eller grovrengöring är nästa steg att göra en golvslipning. Detta kan genomföras på trä, betong och stengolv och skapar ett liknande resultat. Golvslipning innebär att repor slips ner, missfärgningar slipas bort och att hela golvet därmed få en ny yta.

Om inte golvet är i extremt dåligt skick så är golvslipning det bästa alternativet då det ofta är billigare än att byta ut golvet. Vill man hålla nere priset kan man hyra maskiner för golvslipning. För bäst resultat, och minst arbetsinsats, kan ett företag anlitas.

Bor du i Solna kan du hitta flera lokala företag som erbjuder dessa tjänster. Samtidigt behöver du inte enbart leta lokalt då de flesta större företag i Stockholm erbjuder sina tjänster över större delarna av Stockholm.

Priset? Från ca 200 kr per kvadratmeter och uppåt. Det som främst avgör priset är vilket efterbehandling som önskas på golvet.

Nytt golv

Är golvet så dåligt att ni behöver byta ut det helt och hållet? Utbudet av golv är stort och kan köpas i allt från byggvaruhus som stormarknader. Detta inte minst när det är enklare golv. Men att man får vad man betalar för stämmer mycket väl och när det kommer till golv med högre kvalité är det framförallt speciella golvföretag som man kan vända sig till.

Även här kan man hålla nere kostnaden genom att lägga det själv. Är det plastmatta eller klickgolv är det relativt enkelt. Men det beror inte bara på vilket golv som ska läggas utan även hur golvet ser ut. Är det höjdskillnader eller få raka linjer kan läggningen ta mycket lång tid. Då bör istället golvläggare anlitas. Även här kan man hitta ett par lokala företag.

Priset? Det går att köpa golv från under hundra kronor per kvadratmeter. Men det går även att lägga närmare 1000 kr per kvadratmeter. Delvis handlar det om material men även delvis om märke och design.

 

 

20 Oct 2018