Trägrindar är nästan som ett litet kulturarv

Trägrindar kan vara det mest svenska som finns. Eller är det den lilla röda stugan? Eller dalahästen? Jollen på havet? Nåväl, allt detta är gjort av trä.

En viss fridfullhet lägrar sig över ditt hem i samband med att du sätter in en trägrind på tomten. Det är inte utan att det sker i ett enda ögonblick. Tack vare en enda trägrind kan du få ett hem som ger ett gediget och estetiskt intryck av genuin svensk historia. Visst är det tilltalande?

En svensk liten röd stuga med vita knutar är väl ändå ingenting utan en trägrind som välkomnande står lite på glänt? Tack vare den svenska historia vi bär på, kommer en trägrind alltid ha ett gott och harmoniskt inflytande på oss vid första anblicken. Den är sinnebilden för frid och lugn.

Trägrindar ger ett gott intryck på alla som ser, eller passerar dem

Det spelar ingen roll om du aldrig sett en trägrind i hela ditt liv och aldrig bott i Sverige. Tittar du i en turistbroschyr kommer det garanterat finnas en och annan bild med en trägrind framför en rödmålad stuga. Om inte annat så i de småländska skogarna.

Med en trägrind kan du skapa en fin inramning av din tomt. Det är också med den du kan indikera om fler är välkomna in. Att ställa den på glänt och hänga en liten blomma där grinden slutar eller börjar är ett sätt att skapa trivsel för alla som passerar grinden.

7 Sep 2023