Trädfällning kan öka värdet på villan i Nacka

Trädfällning kan vara en god idé för dig som vill kunna se sjön från din trädgård i Nacka. Eller kunna locka spekulanter till visningen med ordet ”sjöglimt”.

Nacka kommun utanför Stockholm är väl känt för sin fina natur. Många av de villor som ligger på Nacka har till och med någon typ av sjöutsikt. Dessa betingar ofta ett mycket högre pris än hus som inte har det. Så om du funderar på att sälja ditt hus i Nacka bör du noga kontrollera vad som döljer sig bakom dina träd.

Kanske skymtar det en liten glimt av vattnet där borta? I så fall gör du klokt i att genast fälla de träd som står i vägen. Att kunna skriva ”sjöglimt” i bostadsannonsen kommer locka köpare till din visning som flugor till honung. Och du behöver inte oroa dig för att det innebär extra arbete. Det är inte nödvändigt att fälla träden på egen hand. Tvärtom.

Trädfällning kräver sin expertis

Det finns nämligen ett flertal arborister som erbjuder trädfällning i Nacka. Trädfällning är en sådan där aktivitet som verkar enkel, men som i själva verket kräver en hel del expertis. Inte minst om man vill att det fällda trädet ska landa på rätt ställe.

Fråga din mäklare om han eller hon tycker det skulle vara värt att ta ned något av träden i trädgården innan ni lägger ut huset till försäljning. Även om det inte finns någon sjöglimt bakom träden kan en öppen och lättskött trädgård också locka många spekulanter.

5 Nov 2022