Ta hjälp av en målare i Stockholm när det är dags att måla om huset

Har det blivit dags att måla om huset? Funderar ni även på att byta kulör? Ta då hjälp av en målare i Stockholm som är proffs på färgsättning och fasadmålning.

Som husägare är det viktigt att man ser till att fasaden målas om när det behövs. Detta eftersom fukt och väta kan leta sig in och orsaka skador ifall färgen har flagnat eller om det uppstått sprickor. Hur ofta man behöver måla om huset beror bland annat på vilken färgtyp man har använt.

Generellt brukar man säga att huset måste målas om ungefär vart tionde år. Men man kan behöva måla om huset mycket mer ofta än så. Särskilt om man har slarvat med det viktiga underarbetet och inte heller använt sig av en kvalitetsfärg. Det är därför det är så viktigt att man alltid anlitar en duktig och seriös målare.

Boka in målaren i god tid

Ska man anlita en målare i Stockholm är det viktigt att man även tar in referenser från tidigare kunder. Man måste också ringa upp dessa och ställa relevanta frågor om målaren och arbetet som denne utfört. Exempel på frågor kan vara: blev fasaden fin eller var det något som kunde ha blivit bättre?

Bästa tiden att måla om huset utvändigt är givetvis på sommaren när risken för nederbörd är som lägst. Men det får heller inte vara för varmt och soligt eftersom färgen då kommer att torka för snabbt och inte tränga in i underlaget. Därför ska man se till att boka in målaren i god tid inför säsongen.

12 Jun 2023