Ta bort föroreningar från jorden

Man kan behöva ta bort föroreningar från jorden om man ska bygga något på ett ställe där man misstänker att marken innehåller gifter eller kemikalier. Då är det bra att göra marksanering.

När man gör en marksanering tar man bort skadliga föroreningar från jorden. Detta kan vara oljerester, olika typer av metaller och kemikalier. Oavsett om marken ska användas eller ej är detta inte nyttigt eller snällt mot jorden. Med hjälp av en sanering kan man då ta bort föroreningarna, eller i alla fall en stor del av dem. Innan man tar bort några föroreningar gör man olika tester. Man behöver veta vad det är för skadligt ämne, och beroende på vad det är kan man göra olika typer av saneringar. Ibland får man ta bort den dåliga jorden och ersätta den med ny jord.

Företag som erbjuder saneringstjänster

När man behöver göra en sanering eller kolla upp om en mark behöver saneras måste man få hjälp av ett saneringsföretag. Ett företag som erbjuder saneringstjänster hittar man enkelt när man söker efter det. De som arbetar med detta är experter på området, och har ni några frågor kan de säkert besvara dem. Kolla gärna in några olika hemsidor för att få en bild av företaget. För att få en offert på arbetet kan man behöva ringa dem, och då kan man passa på att ringa till några olika för att få prisuppgifter, tips och förslag. Med deras hjälp kommer din förorenade mark att kunna bli frisk och brukbar igen.

30 Jan 2021