Stenläggare i Stockholm gjorde huset unikt

Att utsmycka ett hus kan göras på olika vis. För somliga är det inte viktigt att huset sticker ut. För andra är det ett måste. Hur skapar man då något unikt? Ett sätt är att hyra in en stenläggare.

Rune och Ann-Britt hade bott i sitt radhus i många år och kände att det var dags för en förändring. De kunde bara inte komma överens om vad den skulle innebära. När de under en resa till Spanien promenerade förbi ett hus tittade de på varandra och log i samförstånd. Huset hade vackra stengångar som slingrade sig fram på gräsmattan och som kantades av vackra blommor. De var båda rörande överens om att de inte ville ha just det utseendet, men en idé hade tagit form.

Stenläggare i Stockholm gav ett perfekt förslag

Hemkomna hittade de en stenläggare som de genast fastnade för. Vid ett första besök förklarade paret vad de önskade. Stenläggaren gillade att de tänkt stenlägga garageuppfarten men inflikade att betong istället för natursten skulle göra sig bättre, eftersom betong är betydligt starkare. Däremot skulle naturstenen göra sig perfekt på deras nya uteplats.

Ann-Britt var till en början skeptisk till uteplatsen. Hon såg allt rensande av ogräs. När stenläggare förklarade att de använder en fog som var ogräshämmande veknade hon dock. Ett eller annat grässtrå kunde hon stå ut med.

När de äntligen satt på sin vackra stenbelagda terrass fick tystnaden tala. Känslan av Spanien kom tillbaka och vinet de köpt på resan smakade fantastiskt i solnedgången, även på svensk mark.

16 Sep 2021