Speciell isolering i Idre

Det finns olika typer av isolering, därför är det bra att se över vilken man vill ha i sitt hus i Idre. Det kan göra skillnad både för värme och brandsäkerhet.

En relativt ny byggfirma hade fångat Eva och Christians uppmärksamhet när de bestämt sig för att bygga sitt vinterställe i Idre. Företaget hade ett tänk som intresserade dem båda. Det handlade om det material som användes och för företaget var det viktigt att ge kunderna det allra bästa. Paret kände att de verkligen brydde sig.

En av de saker som diskuterades var vilken typ av isolering som skulle användas. Hantverkaren de pratade med förklarade fördelarna med ett material som kallades cellulosaisolering. Den kunde användas i alla delar av huset som behövde isoleras, vilket lät bra och de förstod att det var enklast att använda en sorts isolering.

Isolering som känns trygg

Isolering gjord av cellulosa är nästan helt tillverkat av återvunnet material. Det kan vara saker som kartong, tidningspapper och annat. Vilket verkligen tilltalade paret som värnade mycket om miljön och själva källsorterade för att skräp skulle kunna återanvändas. Därför fanns det ingen tvekan när de sa ja.

Förutom den fördelen var den isolering de valt för huset i Idre värmeisolerande, något som skyddar huset mot fukt som riskerar att bli mögel. Den största och viktigaste fördelen var att det är ett brandsäkert material. Så genom att använda det förhindrar man spridning av brand om den skulle uppstå. Så många fördelar gjorde att paret var mycket nöjda med valet.

Behöver du hjälp med isolering? Kolla hit: www.isoleringidre.se

14 Jul 2023