Sopmaskin behövs till BRF:er

Många bostadsrättföreningar bestämmer sig för att anställa en vaktmästare, eller hantverkare som arbetar med bostadsrättsföreningens fastigheter på heltid. Då kan man få jobba med väldigt många olika saker, allt som har med fastigheterna att göra. Är man hantverkare och vill slippa åka runt bland en massa olika arbetsplatser, kan detta vara en bra arbetsplats att söka sig till. Då kan man behöva rycka ut till allt från bostadsrättsägarnas droppande kranar, till element som inte fungerar, till att skotta snö på vintern eller plantera plantor och beskära träd och buskar på innergården.

Se till att personalen får rätt utrustning

Och för dem som är arbetsgivare är det viktigt att förse den som man har som sin anställda personal med rätt verktyg så att de kan utföra sitt arbete på bästa möjliga sätt och så effektivt det bara går. En snygg och prydlig innergård är viktigt för bostadsrättsägarnas och deras gästers trivsel. En snygg innergård höjer även värdet på hela fastigheten. Man vinner mycket på att ha en så fin innergård som möjligt. Då kan det vara av största vikt att ha en sopmaskin som underlättar arbetet. Att sopa hela gårdar för hand, tar en evighet, och när man är färdig med det, är det dags att börja om igen. 

Använda sopmaskinen inomhus

Man tänker oftast att man endast ska kunna använda en sopmaskin utomhus, men en sådan kan med lätthet även användas för inomhusbruk. Har man stora ytor som ska hållas rena inomhus, är det bäst att använda en maskin som tar sig igenom stora ytor på kort tid. Då måste man se till att köpa, eller hyra en sopmaskin som kan användas både inne och ute. Det är bäst att höra sig för hos tillverkaren så att man får en maskin både för inom- som utomhusbruk. Har man till exempel någon hall kan man behöva rengöra den för att inte användarna ska behöva andas in smuts och damm som gärna lägger sig i hörnen på sporthallen. 

Hyr en sopmaskin!

Vill man inte hyra eller köpa in sopmaskin kan man koppla in en sugmaskin på sin traktor, ATV eller något annat fordon. Är det så att man vill använda sin traktor, som man redan har, och ofta använder kan man gott och väl endast koppla in en sopmaskin som suger in smuts och skräp.

Det finns även sopmaskiner som är små och behändiga, ska man till exempel hålla gångar och uteplatser fria från löv och skräp, kan det vara som mest behändigt med en liten sopmaskin men som ändå tuggar i sig skräpet under kort tid. Fortsätt läsa här om hur du använder sopmaskiner.

14 Apr 2018