Snickare hjälper husägare i Göteborg

Otur kan alla ha men för det mesta går saker att lösa. Det var vad som hänt när en husägare i Göteborg fick hyra in snickare. Ett ögonblicks oaktsamhet och strax därefter en tur till akuten.

Kent sträckte på sig i sängen, utsövd och redo att ta tag i det nya projektet. Kaffe och en macka med tidningen uppslagen, sedan var det dags att sätta igång. Ett lätt duggregn, som snart skulle dra bort enligt väderprognoserna, föll på den fortfarande gulnade gräsmattan.

Med kaffekoppen i handen stod han på betonggrunden han gjort helgen innan. Materialet han skulle använda låg under en presenning och han kände sig full av självförtroende och snickarglädje.

Göteborg levererade proffsig snickare

I ena sekunden gick han ner för den tillfälliga trappen. Nästa kom gräsmattan mot honom i en rasande hastighet. Smärtan i axeln var intensiv. Han försökte ta sig upp och han förstod att något var fel. Gick in till sin pensionerade granne och fick skjuts till lasarettet.

Nu hade han mitella och armen var av. Han försökte jobba med vänster arm men det gick inte alls. Lyckligtvis hade han en kompis som jobbade som snickare. Med stor ansträngning fick han fram telefonen och letade fram Micke, snickarens, nummer.

Kent hade tur. Trots deras höga arbetsbelastning kunde Mickes chef släppa honom för att jobba med Kents altan. Nöjd över att ha vännen där tog Kent hand om den markservice han klarade av samtidigt som han fick kvalitetstid med sin kompis. Dessutom visste han med säkerhet att jobbet skulle bli proffsigt gjort.

29 Dec 2021