Smide blir snyggt i Stockholm

Smide är användbart i många olika former i Stockholm. Det osynliga som finns i en husstomme. Det synliga som ses i balkong- eller trappräcken. Smide är gångbart och starkt i båda fallen.

Huset det köpt utanför Stockholm är vackert om än lite hårt åtgånget. Med lite omsorg skulle det bli det hem de båda längtat efter. En plats för att bilda familj och bli gamla tillsammans.

Nu står de på framsidan och blickar upp mot den lilla balkongen som sticker ut och skapar ett tak ovanför ytterdörren. Golvet måste säkras för att de ska våga gå ut på den. Ett nytt räcke krävs för att hindra att någon ramlar ner.

Företag i Stockholm duktiga på smide

Paret har hittat ett företag i Stockholm som kan göra ett balkongräcke i smide. De hade skissat på ett som skulle vara tätt och ogenomträngligt om ett litet barn skulle försöka ta sig ut. De åkte för att besöka smeden som skulle göra balkongräcket. Nervösa och med skissen i väskan åker de till mötet.

Där får de veta att smeden kan göra räcket men han visar en annan variant som de kan gjuta snabbt. Räcket var om möjligt ännu finare än det de själva ritat och de säger ja. En tid bestäms för ett besök vid huset för att mäta och planera skapandet av räcket.

När det var dags att sätta upp räcket kom företaget med lyftkran. Slutresultatet blev vackrare än de hoppats. Dessutom skulle framtida småttingar inte ha en chans att ta sig igenom den fina konstruktionen.

7 Feb 2022