Skräddarsy dina markiser

Att urvalet av markiser ökat kraftigt under senare år går att härleda till det faktum att allt fler husägare upptäckt fördelarna med detta solskydd. Markiser fanns förr i någon enstaka modell som ofta hade kort livslängd, var svår att veva ihop samt känsligt för vatten. Vidare kan man där peka på att de var väldigt ömtåliga och kunde gå sönder vi minsta vindpust och att de även hade en förmåga att snabbt blekas av solen. Kort sagt; markiser hade ett välförtjänt dåligt rykte. Ett rykte som man nu dock lyckats vända åt det positiva hållet. Numera är markiser nämligen både slitstarka, snygga, lätta att veva ihop - i och med att de är motoriserade – och att de dessutom går att skräddarsy efter sina egna önskemål och behov gör inte saken sämre.

Vi kan här ta ett hus utanför Stockholm exempel på hur man kan skräddarsy sina markiser och få dem helt anpassade efter hur familjens behov ser ut där. Detta hus i är ganska normalt sett till ytan och skiljer sig inte från grannskapet på det sättet. Det handlar om en enplansvilla, normala fönster och en uteplats på baksidan. Vad är det då som gör att vi tar detta hus som exempel på hur man kan skräddarsy sina markiser?

Jo, på baksidan – bredvid den uteplats vi just nämnde – ligger nämligen en swimmingpool som behöver skyddas mot den – ibland – stekande solen. Här kan familjen alltså numera välja två stycken stora markiser där den ena kan skydda uteplatsen och den andra – vid behov – kan fällas ut över denna swimmingpool. Dessa större markiser blir alltså helt anpassade och framtagna efter denne familj och det här har blivit möjligt tack vare att man kontaktat ett företag som kommit och provmätt vilken lösning som passar huset  allra bäst.

Styr dina markiser  via telefonen

Denna familj har alltså kontaktat en leverantör av markiser som därefter ordnat med allt från mätning till montering och en av de fina detaljerna med just dessa markiser är att de är kopplade till en Tamoha-box. Vad är då det? Jo genom att dessa markiser är kopplade till en sådan så kan de nämligen – via sin dator eller sina smartphones – styra huruvida dessa markiser ska vara in- eller utfällda. Teknologi, bättre material, smidigare lösningar och skräddarsydda modeller – det är verkligen lätt att förstå varför markiser blivit så populära under senare år.

Genom att välja markiser till sitt hus snarare än något annat solskydd – persienner eller solfilm – så får man dessutom ett betydligt lyxigare intryck som ger hela huset en karaktär som kan vara svår att få på något annat sätt. Markiser har verkligen kommit att utvecklas och då fördelarna numera vida överstiger de få nackdelar som finns få får vi hoppas att fler väljer denna smarta lösning och detta oavsett var i Sverige man bor. Som sagt; markiser kan man numera anpassa – både efter rådande klimat och efter hur huset ser ut.

Mer om markiser: http://www.markisstockholm.nu.

10 Aug 2018