Sälja lastpall – vad du behöver veta

Att sälja lastpall kan optimera lagerhållningen, samtidigt som det ger en chans att återvinna resurser effektivt. Blir du nyfiken? Läs vidare och lär dig mer.

Lastpallar som inte längre används kan ta upp värdefullt utrymme. Att istället sälja dessa pallar kan vara ett smart sätt att bli av med dem och samtidigt tjäna lite extra. Det finns flera typer av lastpallar att tänka på, såsom EUR-pallar och B-pallar, som ofta är i omlopp i olika branscher.

En positiv sak med att sälja pall är att det bidrar till en hållbar cirkulär ekonomi. Genom att renovera och sälja vidare sparar man både material och energi. Det är viktigt att lastpallarna är i bra skick, men även defekta pallar kan ha ett andrahandsvärde. Förutom lastpallarna kan även pallkragar säljas, vilket kan förbättra förvaring och transportmöjligheter för andra aktörer.

Fördelar och tips när man ska sälja lastpall

Att sälja lastpall kan ge flera fördelar såsom minskade lagringskostnader och en extra intäktskälla. För bästa resultat bör lastpallarna vara staplade och lättillgängliga för transport. Att välja en pålitlig aktör med erfarenhet inom branschen garanterar också att det fungerar smidigt.

Samarbeten med företag som erbjuder hämtningstjänster kan spara både tid och arbetskraft. De flesta av dessa företag hanterar även transport och sortering, vilket underlättar det hela. För pallkragar gäller samma regel som för lastpallar, de måste också vara i standardmått för att accepteras. Kom ihåg att meddela hur många pallkragar eller pallar som ska säljas, för smidig hantering.

17 Jun 2024