Säkra ditt hus med takläggare i Haninge

Ett hus utan tak är en sorglig syn men även hus försedda med bra tak behöver tillsyn och omvårdnad. När taket åldras bör du ta kontakt med en takläggare i Haninge för en undersökning.

Tak är den viktigaste enskilda delen av ett hus. Utan taket är det bara en ruin och inte en bostad eller en arbetsplats. De allra flesta tak är mycket hållbara och gjorda för att fungera i många långa år. Beroende på material, klimat och omgivningen blir det ändå slitet med tiden.

Om ett tak har synliga skador är saken förstås enklare. Då tar man dit en takläggare och får en diagnos på takets skick och förslag på åtgärd. Det finns dock andra indikationer som kan göra att man behöver låta taket bli undersökt. Ökad elåtgång, dålig luft och problem med temperaturen eller rentav mögeldoft har ofta samband med undermåliga tak.

Takbyte eller reparation - kontakta takläggare

Det går sällan att avgöra problemen eller deras omfattning via ett telefonsamtal. Därför erbjuder rörmokare en besiktning och en offert som standard. Genom att både titta på de yttre delarna av taket och kontrollera de undre skikten kan man identifiera problem och göra realistiska offerter.

En firma med erfarenhet och rätt kompetens gör alltid arbetet från grunden. Vid ett takbyte är det aldrig bara fråga om ytskikt, utan hela taket - läkt och isolering - som måste bytas. Takstolar kan också behöva ersättas i vissa fall, speciellt om man vill byta till annat takmaterial. En kontakt med takläggare är en bra början. Läs mer om takläggare på den här hemsidan: takläggarehaninge.se

3 Mar 2022