Så väljer du stenskiva i Göteborg

Utbudet är stort när du ska välja stenskiva i Göteborg. Allt från marmor till granit är ett alternativ för den som vill ha fatt i en riktigt hållbar stenskiva.

Den som väljer en stenskiva när den bygger kök i Göteborg är ute efter något som håller. En arbetsyta som är lätt att rengöra, håller sig vacker år efter år och inte går sönder i första taget. Ett medvetet och klokt val som blir pricken över i när man investerat i ett tjusigt kök.

Att hitta precis rätt stenskiva kan dock ta ett tag. Stenskivor finns i en uppsjö av varianter. Allt ifrån vita marmorskivor till svarta, högblanka skivor går det att få fatt i. Praktiskt för den som tycker om att ha mycket att välja mellan. Krångligt för den som lätt drabbas av beslutsångest.

Vilken stenskiva är bäst?

För att lättare bestämma sig för vilken stenskiva man ska satsa på när man bygger kök i Göteborg är det klokt att fundera över hur den kommer att nyttjas. En ljus stenskiva i en porös stensort som marmor får lätt fläckar. Denna typ av skiva kommer, med andra ord, att kräva en del underhåll om den ska ligga i ett kök som används flitigt.

Vill man ha en stenskiva som tål lite mer kan granit eller kvartsit vara alternativ. Ett naturligt material som sten finns såklart i många olika nyanser så det finns alltid någon stenskiva i Göteborg som matchar det tilltänkta köket perfekt i ton och kulör.

30 Jun 2023