Prisvärd golvslipning i Göteborg

Har ni ett gulnat och mörkt trägolv som ni tröttnat på? Varför inte slipa om det och ge det en ny, ljusare ytbehandling? Att göra en golvslipning i Göteborg behöver inte kosta särskilt mycket.

Att få golvet slipat i Göteborg är idag inte särskilt kostsamt eftersom man kan dra av en stor del av arbetskostnaden genom rotavdraget. Alla trägolv går att slipa bara de inte är för tunna. Ett massivt trägolv brukar klara ungefär sex slipningar, medan en tunnare lamellparkett går att slipa två till tre gånger. Därför är det viktigt att man slipar så lite som möjligt när man renoverar ett trägolv och att ytan blir helt jämn. Detta för att ytbehandlingen inte ska sjunka ner i ojämnheter i stället för att lägga sig jämnt över hela golvet och skydda. Ett trägolv som har slipats och ytbehandlats av en professionell golvfirma håller i många år.

Golvslipning och olika ytbehandlingar

Det är ganska vanligt att man inte uppskattar sina trägolv eftersom lacken har gulnat. Men ett trägolv kan med rätt ytbehandling helt förändra hur man uppfattar ett rum. Har man gulnade golv ska man absolut undersöka om det går att slipa om dem och lägga på en annan ytbehandling. Golvlack finns idag med både matt och blank finish och gulnar inte heller lika lätt. Men man kan även färga in trägolv med ljus eller mörk golvolja och på så vis förändra rummet. Andra ytbehandlingar är vax och vitsåpa. Men det kan vara bra att känna till att vissa ytbehandlingar är mer tåliga än andra. Läs mer om golvslipning på denna sajt: golvslipninggöteborg.net

 

 

25 Jan 2022