Personlighet och stil

Har du tänkt på hur ditt hus ser ut och hur det matchar din stil? Har alla hus i området samma färg eller har ni valt utifrån eget tycke och smak? Om du väljer fritt - vilken färg målar du ditt hus idag?

Fasaden på ditt hus är det första intrycket du och din familj och samtliga besökare får när de kommer hem till er. Har ert hus en färg som ni trivs med? Är husets och fasadens skick i toppklass eller är det dags att göra något åt? Är det dags att ge ditt hus och din hela yttre look ett ansiktslyft? Då är det läge att kontakta ett par målare för offert redan idag. Det svenska klimatet med snö och is om vintrarna gör att nästan alla utvändiga jobb behöver genomföras under sommaren. Därav att alla målare har väldigt full beläggning under just denna period och du tjänar på att vara ute i god tid med din förfrågan.

Förändra eller bevara

Har ditt hus en färg som du själv har valt eller är det ett arv från tidigare ägare eller sedan husets ursprung? Sätt din egen prägel på huset. Måla det i en färg som du och din familj trivs med som gör att ni känner er hemma och känner er stolta över ett hem. Är ni en modern och trendig familj som vill måla svart med vita knutar eller är ni mer klassiska och håller er till falurött och vitt? Ta er en ordentlig funderare innan ni bestämmer er för husets färg är tydlig och inte något man ändrar med ett knapptryck. Vad passar med omgivningen, vad passar med husets byggnadsstil och er tomt? Är det ett mulligt och gulligt hus eller mer modernt och stramt?

Att anlita målare

När du tar in målare för att lämna offert på att måla om ditt hus bör du så klart se till att de har F-skattsedel och att de har fina referenser att visa upp. Oftast känns det tryggt att välja hantverkare utifrån rekommendation från vänner, kollegor och bekanta. Ta som sagt ett par offerter och jämför dem mot varandra. Känn in magkänslan och hur kontakten funkar gentemot den ni träffar. Ni vill gärna ha erfarna målare som kan sin sak och som även kan rekommendera både färgval och annat som ni behöver hjälp med. Kan firman komma när det passar er eller har de långa väntetider? Och så klart ska ni nyttja ert ROT-avdrag.

10 Jun 2020