Nödvändig injektering

När en betongplatta som lagts på lossnar kan det bli ett buller som inte är bra för hörseln eller trivseln för den delen. Då kan en injektering vara lösningen.

Den lokal som Anders köpt in till sin verksamhet för ett år sedan hade varit i fint skick och kunde användas med en gång. Den var perfekt som lager för alla färdiga produkter innan de skulle köras ut till kunder runt om i landet. Det ordentligt tilltagna utrymmet gav möjlighet till ordentlig expandering.

Så från ingenstans blev det plötsligt hög ljudnivå inne på lagret. Inte när allt var lugnt utan när de stora truckarna körde in och ut på lagret för att hämta eller lämna stora packlårar. Anders kunde inte förstå vad som plötsligt gav detta ljud. Det var istället en av de anställda som rekommenderade att han kontaktade en firma som jobbade med injektering.

Injektering avlägsnade ljudet

Anders gjorde som den anställde rekommenderade. En av firmans anställda kom till lagret för att se om de kunde hjälpa till att ta hand om oljudet. Efter att ha varit på plats bara en kort stund trodde denne sig kunna svara på frågan. Troligtvis hade den förra ägaren lagt en betongplatta på det gamla golvet för att laga ett problem.

Nu hade betongplattan lossat och vibrationerna som skapades mellan skikten gav det höga ljud som numera hördes när truckarna körde över golvet. Efter att ha pratat en stund bestämdes det att företaget han kontaktat skulle fixa problemet genom injektering och på så sätt få tyst på oljudet en gång för alla.

6 Jun 2023