När du bygger ett garage i utbyggnaden

Ska du bygga en utbyggnad som ska fungera som garage? Det är ingen dum idé alls. De flesta bilar – utan undantag – bevaras bäst om de får stå i garage och slipper utsättas för väder och vind som är särskilt hård i kalla Norden. Som du säkert vet, som bilägare skonar du den på ett mer effektivt sätt om den får stå i ett garage under de kalla vintermånaderna. I så fall är bilen lagom varm, eller lagom sval på sommaren när det är dags att sätta sig i den. Och det är inte dumt heller att slippa bli blöt vid regn och snö när du ska in och ut ut bilen. Dessutom slipper du få in en massa smuts och väta i bilen om den står i ett garage. 

Vilken konstruktion ska du ha på garaget?

Hur har du tänkt dig garaget? Hur stort ska det bli? Hur ska du lösa ingången till det? Det kan bli lite jobbigt med garageportar om du måste springa in och ut ur bilen för att öppna portarna vid in- och utgång. Som tur är har tillverkarna tänkt till, och gjort det möjligt att via en fjärrkontroll öppna och stänga garageportarna utan att stiga ur bilen. Med ett knapptryck kan du få garageporten att öppna och stänga sig exakt när du så önskar.

En annan aspekt man bör tänka på när man skaffar sig garageportar är säkerheten på dörrarna. De svaga punkterna på hus, vilket det än ä, är fönster och dörrar. Om du inte ska bygga garaget med fönster är de inget problem. Och om du vill ha fönster på garaget, kan du alltid bygga det med inbrottssäkra fönster. På samma sätt gäller det att tänka på säkerheten när det kommer till garageportar. Här finns det några olika lösningar när det kommer till säkra garageportar. 

Här gäller även några aspekter på säkerhet som vi tar upp

1. Tätningen

En garageport måste vara tät för att vara säker. Det ska finnas någonting på en garageport som skulle kunna hjälpa inbrottstjuven att få fäste och få in en kofot för att bända upp den

2. Konstruktioner

Själva byggmaterialet i garageporten måste vara gediget och själva konstruktionen måste vara sådan att det är omöjligt att få upp den om man inte har fjärrkontrollen tillgarageporten.

3. Larm

Garageporten måste ha eget larm, alternativt vara kopplat till resten av husets larm för att inte utgöra en säkerhetsrisk. Ett larm stressar tjuven och kallar på uppmärksamhet hos både väktarbolag och omgivningen.

Varför inte skaffa garageportar från ett företag i Malmö som arbetar med säkerhet och är experter på det området?

6 Jun 2018