När du behöver renovera fasaden i Stockholm

Är det dags att renovera fasaden på ditt hus? Är du osäker på när det är dags att renovera fasaden? Du kanske nyss har blivit ägare till det hus som du nu äger? Då kan vi tipsa om olika tillvägagångssätt när det kommer till att förnya och renovera fasaden till ditt hus.

Renovering av en träfasad

Om det är så att färgen inte har spruckit eller börjat flagna, behöver du troligtvis inte renovera din träfasad. Tycker du att färgen börjar blekna, kan du alltid prova att tvätta fasaden med algtvättmedel eller vanlig målartvätt. Om du efter det tycker att det vore roligare att måla den är det ingen dum idé att göra det när du ändå har målartvättat hela huset. 

Ser du att den gamla målarfärgen är dålig och börjar släppa från träet, kan du värma färgen med en värmepistol. Sedan är det bara att skrapa bort färgen. När det väl är borta bör du syna träpanelen om det finns några dåliga delar. Dessa bör bytas ut innan du målar om huset.

Renovering av en fasad av puts

Har du ett hus med en fasad av puts, går det mycket bra för en lekman att renovera fasaden. Har du fått sprickor på putsen bör du lägga på ny puts i sprickorna. Oftast uppstår psrickor på putsen därför att hus rör på sig och det gör de eftersom marken rör på sig. Vi är ofta omedvetna om att marken rör sig med jämna mellanrum här i Norden. Om putsen istället ramlar av, kanske i hela sjuk, då är risken stor för att du har drabbats av fuktskada i ditt hus. Då bör du ta kontakt med en professionellt byggfirma som kan komma och åtgärda fukten i ditt hus.

Renovering av en fasad med tegelstenar

Om du har många missfärgade tegelstenar på ditt hus, kanske det är dags att renovera fasaden. Du vet väl att du kan måla om teglet? Det gör stor skillnad för huset och du förnyar effektivt husets fasad på det sättet. Men innan man målar om teglet bör man alltid tvätta det ordentligt. Bara genom att tvätta en tegelfasad, får du ett otroligt ansiktslyft av ditt hus. När du väl har tvättat det ordentligt, bör du byta ut det tegel som är sönder. När du har gjort så är det sedan dags för en ommålning.

5 Nov 2018