När du behöver byggstädning

När man utfört en större renovering eller ombyggnad hemma blir det riktigt rörigt och smutsigt. Det är också mer regel än undantag att byggdamm tar sig in överallt. Det är mycket viktigt att städa noggrant efter byggnationer. 

Att andas in byggdamm under längre tid kan vara mycket farligt för hälsan. Men det är inte bara dammigt efter bygget, det är oftast väldigt skräpigt och smutsigt generellt. Så för att kunna städa rent innan det kan bli tal om att flytta in så måste man först grovstäda och göra en ordentlig röjningsinsats.

Börja med en grovstädning

Efter att byggarbetarna är klara med själva bygget så återstår en grundlig byggstädning. Det innebär oftast att man måste börja med att ta bort massor med byggavfall. Det är ofta massa papp, gips, masonitskivor, byggrester och liknade som måste röjas innan man kan börja finstäda. För att inte tala om allt byggdamm. Överallt både synligt och osynligt.

Efter att allt byggavfall har avlägsnats och lämnats på återvinningen kan man grovdammsuga med en kraftig industridammsugare och ta bort det värsta dammet och smutsen. Det kommer att ta lång tid och var tungt. Det rekommendaras att anlita städhjälp av någon städfirma med stor erfarenhet av bygg- och grovstädning.

Anlita städhjälp för byggstädningen

När en professionell byggstädare tar hand om städningen efter bygget vet man att det blir riktigt rent. Och det på betydligt kortare tid än när man själv gör det. De har proffsig utrustning och är välutbildade så även resultatet kommer att vara mycket bättre. Det är skönt att flytta in i det nya boendet när det är skinande rent. 

Byggdammet är det som är allra svårast att få bukt med. Man kan kämpa sig fördärvad i timmar utan att det blir riktigt rent. Det kan vara farligt att andas in under lång tid så det gäller att det blir rent.

RUT-avdrag vid byggstädningen

Självklart kostar det pengar att inte städa själv. Men man kan alltid använda det populära RUT-avdraget. Det innebär att du, förutsatt att du är över 18 år fyllda, att du får 50 % avdrag på arbetskostnaden. Man får göra avdrag på upp till 25 000 kronor per person och år om man är under 65 år. För seniorer är taket 50 000 kronor per år och person.

Är du i behov av en ordentlig byggstädning efter att ha renoverat, bygg om eller till? Läs mer om hur det går till och be om en offert här: https://www.byggstädningstockholm.biz.

16 Jun 2019