Murare Göteborg - vanliga frågor

Ska du anlita en murare i Göteborg? Redan där har du gjort ett bra val. Tyvärr ser man att många privatpersoner tänker sig att murning är ett relativt enkelt projekt som inte för med sig några större problem. Ingenting kunde vara mer fel.

Att mura - oavsett om det handlar om att göra en mur, bygga upp en innervägg eller om att exempelvis göra en öppen spis - är svårt och det handlar dels om precision och dels också om ett ganska fysiskt krävande jobb. Minsta misstag i början kommer obönhörligen att synas i slutet - i form av en ojämn yta. Därför är en murare i Göteborg ett bra alternativ.

Här nedan tänkte vi titta lite närmare på murare och ge lite mer information kring denna yrkesgrupp, hur du ska hitta rätt sådan och vad du ska undvika - något vi gör genom att svara på några vanliga frågor.

Vad krävs för att bli murare?

För att bli murare så måste man antingen genomföra en treårig gymnasieutbildning eller där man exempelvis går som lärling bredvid en erfaren murare - under ett visst antal timmar samt där man även läser teori vid sidan av. Viktigt är att man som beställare ser till att den murare i Göteborg man anlitar kan styrka att hen de facto är murare. Det vill säga: be om att få se ett yrkesbevis.

Hur hittar jag rätt murare i Göteborg?

Yrkesbevis är en viktig sak - referenser är en annan. Se alltid till att verifiera kvalitet genom att få kontakt med tidigare kunder. Muraren ska dels kunna förmedla en kontakt till dessa, men dels också kunna visa upp exempelvis fotografie från tidigare jobb.

Kan jag bli lurad av en murare?

Ja, tyvärr. Det finns några hantverksområden som blivit extra ansatta av fuskjobb och murare är ett av dessa. Tillsammans med takläggning och asfaltering så har många rapporter om svarta, fuskjobb utförda av kringflackande sällskap rapporterats under primärt sommartid. Ska du mura exempelvis någonting fint i din trädgård så nappa inte på dylika erbjudanden. Det handlar om jobb av usel kvalitet och det kan dessutom handla om ganska olustiga situationer då dessa ska betalas.

Vill du läsa mer om murare, fortsätt till denna sida: muraregöteborg.nu

12 May 2023