Markiser stänger ute solen i Stockholm

Markiser som du satt för dina fönster i Stockholm har en förmåga att stänga ute solen. På så sätt kan du undvika att bleka möbler och annat du har i ditt hem.

Visst är det härligt när solen lyser. Men när den skiner över hemmet och rakt in i vardagsrummet kan allt som finns där blekas. Det gäller inte bara gardinerna du satt upp utan även de möbler som är klädda i tyg. Andra saker som kanske kan ta skada eller i alla fall blekas är tapeter och färg på väggarna.

Det säger sig själv att när du tapetserat eller målat väggar och tak, köpt dina drömmars fåtölj och lagt in en matta du tycker om, då vill du att det ska vara fint under lång tid. Tänk dig då att solen står på vareviga dag. Då kan allt det du investerat i bli blekt och trist inom ganska kort tid.

Markiser i Stockholm räddar ditt bohag

Det är inte det minsta konstigt att det är fler och fler som vill installera markiser i Stockholm. En markis har så många olika funktioner och är därför väldigt användbar. I första hand handlar det förstås om att hålla solen borta från det som du vill ska skyddas från att blekas.

Det skyddar förresten inte bara textilier att ha en markis. Du kanske har ett barn själv eller ett på besök och då kan solen vara för stark. Det spelar ingen roll om ni är ute eller inne. En alltför stark sol kan irritera ögon och orsaka skada. Helt enkelt bara för att den blir för stark för ett litet barns kropp.

9 Apr 2023