Markiser för bättre försäljning i Göteborg

Markiser hittar man hos privatpersoner och företag i Göteborg. Anledningen kan vara att få skugga, skydda varor eller ge gästerna en bit skugga vid lunchen.

Marikas kafé i Göteborg var välbesökt och det var förståeligt när man såg alla godsaker som fanns i glasmontern. Allt var väl då hon öppnade kafét en tid på året då solen inte var så varm och inte heller var uppe särskilt länge. När våren sedan närmade sig var det första gången som Marika insåg att det kunde bli problem framöver.

Inne på kafét fanns ett flertal små bord utplacerade, varav några stod längs ytterväggen och fönstren. Hon kunde se att solens strålar som träffade gästernas ögon var besvärande. Snart stod alla fönsterbord tomma. Vilket hon definitivt inte hade trott. Hon var tvungen att skaffa markiser för att skapa skugga och hindra värmen från att komma in.

Markiser fick kunderna att komma tillbaka

Marika hade kontaktat ett markisföretag som kom för att se vad som skulle passa henne. Hon hade till en början tänkt ha kupade markiser som man ofta ser på kaféer. Försäljaren rekommenderade snarare att ha en rak markis över hela väggen. På så vis kunde hennes gäster sitta ute i skugga under varma dagar.

Hon var inte riktigt säker. Hur skulle det bli att veva ut och in dessa varje dag? Försäljaren från Göteborgsföretaget skrattade och sa att hon kunde fixa det med en fjärrkontroll om hon absolut inte ville veva. Det gjorde skillnad. Försäljaren visade markiser och Marika fastnade för en brun sådan med lite häng längst ut där kaféts namn kunde stå. Det skulle bli så snyggt.

24 Sep 2022