Målare på Östermalm kan hämta inspiration från Michelangelo

Michelangelos skicklighet och känsla för detaljer kan inspirera alla sorters målare, även målare på Östermalm som i huvudsak jobbar med att måla väggar och tak.

Under fyra års tid under tidigt 1500-tal låg Michelangelo på ställningar under taket i Sixtinska kapellet och målade det som skulle bli ett av världens mest kända konstverk: “Guds skapelse av världen”. Den detalj som blivit ikonisk är hur gud gjuter liv i David genom att deras pekfingrar vidrör varandra.

Ett sådant enormt – och samtidigt detaljerat – arbete kan inspirera och ingjuta vördnad i vem som helst. En målare på Östermalm som jobbar på byggställningar med att måla om ett tak har nog svårt att inte tänka på Michelangelos arbete i Vatikanen. Även om det inte är motivarbete så inspireras man nog till att göra ett detaljnoga och kvalitativt arbete.

Målare på Östermalm gör olika sorters arbete

När du söker en målare vill du gärna ha någon som kan göra både takmålning och annat sorts arbete. På så sätt slipper du anlita flera olika sorters hantverkare och kan ha samma till hela ditt renoveringsprojekt. Så när du söker målare, kolla om denne också kan följande:

  • Utföra målning invändigt och utvändigt
  • Lägga och slipa golv
  • Lägga tak och reparera fasader
  • Totalentreprenad

Hittar du flera firmor som erbjuder allt detta är det dags att skicka ut offerter så du kan jämföra priser. Det kan också vara vettigt att begära in omdöme från andra kunder eller använda en tjänst på nätet som betygsätter målare.

28 May 2022