Målare på Kungsholmen undviker misstagen vid fönstermålning

Fönstermålning har sina fallgropar som en målare på Kungsholmen rutinerat undviker. Men vill du ändå försöka måla själv kommer här några goda råd på vägen.

Börja med rengöring. Har du inte rengjort ordentligt kommer inte slutresultatet att bli bra. Du tar bort tätningslister som sitter kvar samt skruvar loss beslag och annat från karmen. Tvätta ytorna med utomhustvätt samt alg- och mögelmedel vid behov. Vid tveksamhet läs på förpackningarna. Andra steget av rengöringen är att byta ut eventuellt skadade och ruttna delar samt att skrapa bort lös färg. Därefter följer slipning. Om du ser att kittet är sprucket ska detta bytas ut. Lägg på nytt kitt. Små sprickor i träet lagas med fönsterkitt alternativt målarfog.

Målare på Kungsholmen är redo att hjälpa till vid tveksamhet

Är du det minsta osäker på hur du ska göra med din fönstermålning kan du kontakta en målare på Kungsholmen. Då vet du att du inte råkar ut för något problem i framtiden. Annars fortsätt läs om hur du går vidare. Efter rengöringen är det dags för oljning av ändträ och skarvar. Den olja som inte sugs upp av träet torkar du bort innan du börjar med ett lager grundmålning.

Innan du börjar med någon målning bör du tejpa fönsterrutan så att du slipper skrapa bort färg efteråt. Måla fönstret två gånger. Tre gånger i skarvar och sprickor. Låt torka ordentligt mellan lagren. Dra bort maskeringstejpen när färgen torkat så mycket att den inte smetas ut, men innan den torkat helt och riskerar att dras med.

20 May 2022