Målare i Täby väljer roller likt golfaren väljer klubba

Att välja rätt roller är en konst och kan liknas med när en golfare väljer klubba. En konst som en målare i Täby behärskar väl. Här kommer en liten genomgång.

Beroende på vad du ska måla, med vilken sorts färg och vilket resultat du önskar, ska du välja olika rollers. Här nedan ser du några olika alternativ:

 • Skumrulle/skumrulle microcrater

  Detta är en roller du väljer om du ska måla dörrar, möbler och köksluckor. Skumrullen ger en mycket jämn och fin yta med minimal struktur. Microcratern har små håligheter som behåller färg som den sedan fördelar ut i jämnt tempo. Detta skapar den fina jämnheten. Skumrullar tål dock inte lösningsmedel. Använd enbart vattenbaserad färg.

 • Mikrofiberrullen

  Denna ger också en jämnare yta och passar bra för matta väggfärger.

Målare kan ge dig fler råd

Det kan kännas som en djungel med alla sorters rollers, och en målare i Täby kan ge dig fler råd om du behöver. Eller göra jobbet helt och hållet om du ger upp. Om inte – fortsätt läs:

 • Finlonrulle/perlonrulle

  Detta är rollers med fiber och olika lång “lugg”. Detta ger olika mycket struktur vid målning. Dessa passar bra vid målning på vägg där man vill ha lite mer struktur och liv än på exempelvis skåpsluckor.

 • Ullonrullen

  Denna roller fungerar bra på exempelvis ohyvlad panel och puts och är därmed passande för målning utomhus.

Du kan alltid fråga din målare eller i färghandeln vilken roller som fungerar bäst, om du fortfarande känner dig osäker. Kolla in denna hemsida för att komma i kontakt med en målare: www.målaretäby.nu 

13 May 2022