Målare i Danderyd har Leonardo da Vinci att tacka för mycket

Leonardo da Vinci är världens mest kända konstnär. Mycket av vad vi vet om målning idag härrör från honom. Även det som målare i Danderyd dagligen jobbar med.

Leonardo da Vinci var mästare i de flesta konstformer. Men så även inom de flesta vetenskapliga grenarna. Bland annat gjorde han en ritning till en helikopter som skulle ha fungerat om han bara hade haft en motor som var stark nog. Mycket av det vi vet om målning idag var han en förgrundsfigur till. Da Vinci la grunden för den moderna tidens förståelse av proportioner på både ett vetenskapligt och konstnärligt plan. Det är på det sättet hans kunskaper även kan sägas ha betydelse för hur en målare i Danderyd jobbar. Färger, toner, perspektiv och hur allt detta samverkar grundades i da Vincis arbete för så många hundra år sedan.

Målare ska också vara mångsysslare

Utöver att bara kunna måla behöver en målare i Danderyd, precis som Leonardo da Vinci, vara en mångsysslare. Det är till exempel en stor fördel om de kan:

  • Slipa eller lägga nytt golv.
  • Lägga nytt tak eller laga fasaden.
  • Utföra reparationsarbeten och mindre ombyggnationer.
  • Dekorera och designa lägenhet och hus.

Utöver allt detta bör en målare idag även ha kunskap om skatteregler samt ha koll på nödvändiga tillstånd. Om du som privatperson anlitar en målare vill du gärna att denna kan hantera ansökningen om ROT-avdrag till skattemyndigheten och dra av avdraget direkt på fakturan. Precis som da Vinci hade gjort. Fast bättre.

15 May 2022