Liva upp husets utsida

Även om kanske inte alla medger det på en gång, vill de flesta nog ha ett snyggare – eller åtminstone lika snyggt – hus som grannen. Därför är det givetvis viktigt att husets utsida ser bra ut. Kanske gäller det särskilt om man bor i ett tätbebott område (en närförort till Stockholm eller Göteborg till exempel).

Givetvis är det inte bara för att bräcka grannen som man bör sköta om huset. Ett snyggt hus är betydligt trevligare att komma hem till än ett tråkigt och slitet hus. Känner man sig dock missnöjd med husets utseende finns det en hel del saker man kan göra. Vissa saker är enkla att göra själv – andra kräver nog hjälp utifrån. Mycket beror på ens egna förkunskaper och hur händig man är.

Vilket tips passar dig och ditt hus bäst?

Fasadrenovering

Att göra en fasadrenovering i Stockholm kan nästan få huset att se nytt ut. En fasad är en så pass viktig del av huset, och även det som tveklöst syns mest utifrån. Att göra en fasadrenovering kan den som är mycket händig, eller som åtminstone har lite förkunskaper, kunna klara av.

Själva förarbetet är något som nästan alla kan göra själva. Dock kräver just själva putsningen att man har lite erfarenhet av fasadrenoveringar eller att man är lite händigare utöver det vanliga. De allra flesta väljer dock att anlita en firma för dessa typer av jobb. Bor man i till exempel Stockholm eller Göteborg, eller annan större stad, brukar det sällan vara några problem att hitta en firma som gör din fasadrenovering. Särskilt i Stockholm är tjänsteutbudet särskilt stort.

Naturligtvis bör det inte vara något att problem att hitta en firma som gör fasadrenoveringar, även om man inte bor i de tre storstäderna (Stockholm, Göteborg eller Malmö).

Sätt upp markiser

Har man många fönster, kan huset nästan se lite naket ut om det inte finns några markiser uppsatta. Att sätta upp markiser kan, till exempel tillsammans med en fasadrenovering, få ditt hem att likna ett helt nytt hus.

Att sätta upp markiser klarar de flesta av att göra själv. Hur man gör exakt kan dock skilja sig åt lite grann. Ofta brukar det följa med utförliga instruktioner när du köper markiserna. Annars kan det vara bra att rådgöra med personalen i butikerna du köper markiserna i. Dock finns det även firmor man kan anlita för att göra jobbet. Många markiser kan vara lätta att sätta upp själv – andra kan dock vara lite krångligare.

Lägga om taket

Har du haft ett slitet tak en längre tid, kommer du troligtvis att bli förvånad över den effekt som ett nytt tak ger. Hur stor effekten kan bli beror givetvis delvis på hur taket är utformat. Om det lutar mycket, och man därmed ser stora delar av taket från marken, kan du räkna med en stark effekt. Lägger man om taket, och kanske även sätter upp markiser och gör en fasadrenovering, kommer huset garanterat vara trevligare att komma hem till framöver.

Lycka till!

7 Feb 2017