Linjemålning visar olika gränser

Vill du märka upp rutor på en bilparkering eller göra linjemålning på skolgårdar? Det är bra att ha klara gränser uppritade på asfalten, för ordningens skull.

Klara och tydliga streck är perfekt att ha på en parkeringsplats eller lastzon. Då slipper man irritera sig på bilar som står snett eller på fel plats. I trafiken behövs det mycket linjemålning, så att man klart avgränsar olika körfält. Pilar i vägen visar var man får köra och när man ska svänga. Övergångsställen och stopplinjer behöver också målas.

En annan vanlig tillämpning är linjemålning på skolgårdar. Det är bra när barnen ska hoppa hage, och då slipper man att de ritar med tavelkritor på asfalten. Det är också självklart vid sportevenemang att man tydligt kan se olika fält på en bollplan eller löparbana. Det är mycket ungdomsverksamhet där det behövs linjemålning. Den ska alltid vara fräsch och tydlig, annars väcker den bara irritation.

Experter utför proffsig linjemålning

Börjar färgen bli lite avskavd och ful på parkeringsplatsen eller skolgården, är det bäst och trevligast att beställa en uppfräschande linjemålning. Det är roligare att hålla sig inom gränserna när de är tydligt markerade. Lekplatser och färjelägen är andra ställen där det behövs linjemålning.

Den färg som används är miljögodkänd, och det är speciella företag som är proffs på linjemålning som utför den. De kan också måla på asfalt med s.k. massafärg om man vill ha någon yta i glada färger förutom linjerna. För ett hållbart och regelrätt resultat måste man anlita en expert på linjemålning.

2 Nov 2022