Levande golv

Att ha trägolv innebär att ha golv av levande material. Det ger en hållbarhet som saknar motstycke. För underhåll och utseende fungerar det att anlita golvslipare. Trägolv håller längre.

Många svenska hem kan stoltsera med fina trägolv. En relativt stort del av svenska hus är av lite äldre snitt och byggda i trä. Att landet till stora delar är täckt av träd och att materialet varit relativt billigt och lättillgängligt är uppenbart. Trä är också ett material som är användbart och hållbart. Med rätt metoder är trä ett utmärkt förnybart byggmaterial.

Trägolv har alltså många fördelar. Inte minst är det vackert. De vanligaste sätten att lägga golv i trä har av tradition varit antingen som plankgolv eller parkett. Båda kan vara lika vackra om de dels lagts på rätt sätt och dels behandlats väl. Då trä är ett relativt mjukt material kommer det tyvärr att slitas med åren och få vissa skador. Vad gör man då?

Golvslipning ökar livslängden

När ett trägolv börjar se trött och slitet ut är det dags att steppa upp och ta sitt ansvar som trägolvsägare. För att trägolven ska fortsätta att behålla sitt goda rykte behöver alla dela arbetet och ansvaret. Du behöver kalla in golvslipare. Endast så kan ditt golv fortsätta tjäna som en lysande förebild för alla fläckiga fula och repade vanliga golv.

En firma som slipar golv har kunskaper och redskap. De vet hur de ska få ditt golv att skina igen och hur man ytbehandlar för maximal skönhet och livslängd.

27 Jan 2021