Låt en målare i Älvsjö återställa salongen till fornstora dagar

Idag använder man sällan salonger till något speciellt. Förr i tiden var det rummet med stort R. Med en målare i Älvsjö kan du göra salongen till vad den var.

Har ni köpt en gammal gård i närheten av Älvsjö? Då har ni säkert fått med en salong på köpet. Det var vanligt i äldre, större hus. Det var rummet med stort R som man öppnade upp vid finare sammanhang. Rummet användes samtidigt som man tog fram det fina porslinet och matsilvret.

Kanske vill ni nu återställa salongen till fornstora dagar. Förmodligen är det många år sedan man gjorde något med salongen då man inte använder rum på det sättet nu för tiden. Åtminstone inte vanligen. Men det kanske ni borde göra.

Låt en målare göra underverk med salongen

Bokar ni tid med en målare från Älvsjö skulle ni kunna uträtta underverk med er salong. Kanske ni vill återställa rummet i samma färgskalor som det en gång hade. Ett sådant projekt är inte helt enkelt då färg genom åren ändrar ton efter hur den utsätts för solljus, rök och liknande påverkan. Dock vet målare knepen.

En erfaren målare letar upp något parti av väggen som under alla år varit dold av något annat. Kanske en golvlist. Sedan använder målaren en digital färgläsare för att få fram exakt rätt nyans. Med den informationen kan denna sedan blanda till exakt samma färgnyans som en gång användes i salongen. Första steget av restaurationen är gjort. Läs mer om målare på denna sajt: målareälvsjö.se

5 Apr 2022