Låt en elektriker besiktiga ledningarna om du är nyinflyttad

Behovet av el är stort och hemmets olika elsystem måste hållas uppdaterade för att allt ska fungera, och på ett säkert sätt. Som nyinflyttad kan det därför vara bra att elbesiktiga sitt hem.

Precis som rörledningar och avlopp åldras även elledningarna. Flyttar man in i ett äldre hus bör man därför låta en behörig elektriker besiktiga elledningarna med en gång. En av de vanligaste orsakerna till brand i fastigheter är just föråldrade och spruckna elledningar. Idag använder vi också många fler olika elektriska apparater, och ett elsystem i en äldre fastighet är sällan dimensionerat för datorer, torktumlare, olika köksapparater och mycket annat. En elektriker kan enkelt besiktiga elsystemet och kontrollera ledningarna så att de är säkra.

För att hemförsäkringen ska gälla måste elektrikerna vara certifierad

Vill man ha hjälp att elbesiktiga sitt hem, sätta in flera elkontakter eller kanske byta hela elsystemet till ett nytt och modernt, så ska man anlita en certifierad elektriker. Att utföra elarbeten själv eller att använda sig av hantverkare som inte är certifierade kan vara förenligt med livsfara. Dessutom är det olagligt och hemförsäkringen kommer heller inte täcka eventuella skador som uppstår. Ett bra sätt att hitta en certifierad elektriker på kan vara genom att fråga vänner och familj om rekommendationer. Att gå på rekommendationer känns oftast tryggast och är också bra. Söker man istället efter en elektriker via internet är det viktigt att man ihop med offerten också ber om referenser, och att man kollar upp dessa. Mer om elektriker och hur de kan hjälpa dig kan du läsa här: elektrikeruppsala.nu

14 Apr 2021