Krav på en trapphusrenovering i Stockholm

Som boende i ett hus i Stockholm har du rätt att säkert och lätt ta dig in i din bostad. Därför kan det då och då krävas en ordentlig trapphusrenovering.

Ett trapphus där trappstegen är trasiga, handledarna hänger lösa, taklamporna svingar från sina fästen och porten slår igen med styrkan av en hästspark. Kanske är det en överdrift eller så är det detaljer som du kan känna igen dig i från ditt trapphus. I så fall är det ett trapphus som är i stort behov av renovering.

Som boende, eller annan hyresgäst, har du rätt att säkert och enkelt kunna ta dig in genom porten och vidare in genom ytterdörren till din bostad eller lokal. Därför är det viktigt att du också påtalar alla fel och brister som kan finnas till din hyresvärd, som på det sättet kan planera för en reparation eller större renovering.

Trapphusrenovering enligt standard

Idag finns det vissa krav som ska uppnås vid en trapphusrenovering i Stockholm. Det ska vara enkelt och säkert att röra sig i ett trapphus. Men hur ska det uppnås? Genom att anlita ett företag som är proffs på trapphusrenoveringar går det att få all information och hjälp som behövs.

Det handlar om vilka trappsteg som ska monteras, hur handledaren ska se ut och även vilken belysning som krävs för att hyresgästerna ska kunna känna sig säkra och trygga. Men det kan även behövas ytterligare detaljer, som avtorkare till skor, en tavla med information och en yta för förvaring av exempelvis barnvagnar.

4 Aug 2023