Konsten att renovera ett golv

Går det att renovera golv? Vilka golv går det att renovera? Hur gör man när man renoverar ett golv? Vem kan man anlita när man vill renovera ett golv? Här kommer tips och svar om golvrenovering.

När ett golv börjar se slitet och gammalt ut så är det lätt hänt att man tror att hela golvet behöver bytas ut. Men det finns sätt att bevara det gamla golvet och ändå få ett golv som ser helt nytt ut. Genom att laga och slipa ett golv går det att få en hel ny yta att behandla precis som man vill. Lite som en helt tom målarduk, helt enkelt. Man kan byta färg eller göra mönster precis som man känner för och såsom smaken önskar. Därefter kommer golvet se helt nytt ut och klara ytterligare några år till.

Hur gör man?

Om man ska renovera ett golv så ska man först kontrollera om det är ett golv som är slipningsbart. Gedigna trägolv eller betonggolv brukar gå att slipa ett flertal gånger. Klokast är att anlita en golvslipningsfirma som kan hantverket väl. Genom att först laga alla springor och hål och sedan slipa golvet enligt konstens alla regler får man sedan en hel och ren yta. Dagens golvslipningsmaskiner finns till och med som dammfria. Vilket underlättar både slipningen och efterarbetet. När ytan är helt ren och torr så är det dags att ytbehandla med färg, olja, bets eller vad man än har valt. Slutligen är golvet klart för användning. Läs mer om golvslipning på denna webbsida: https://www.slipagolvstockholm.nu/ 

30 Dec 2020