Hur golvet blir som nytt igen

Å nej, har det blivit en stor fläck på parkettgolvet? Där vinglaset föll i golvet har det även blivit en stor repa. Hur ska du nu göra för att få golvet som vanligt igen? Går det att ordna?

Det är inte konstigt att allt som trillar faller ner på golvet. Därför är det också golvet som får ta det värsta slitaget av klackar, hundklor, möbler som flyttas och allt spill. Bor du i en bostad i många år, är det helt enkelt omöjligt att hålla golvet fritt från slitage. I så fall kan du knappt röra dig. Men golvet kan även slitas fast att du tycker att du gör allt rätt, för solljuset har en tendens att bleka trägolv antingen du vill det eller ej. Så hur ska du göra om du tröttnat på att golvet är repigt och att det finns fläckar som bara inte går att ta bort?

Det som gömmer sig under ytan

Ett golv som är gediget, är ett golv som har många ytor under den som är synlig. Gedigna golv kan vara parkettgolv samt plankgolv. Det innebär att det är golv som du kan slipa, en åtgärd som gör att golvet blir som nytt igen. Efter slipningen kan du behandla golvet på samma vis som innan, eller välja en helt annan behandling. Vill du inte ge dig på att slipa golvet själv, kan du hitta en prisvärd golvslipning i Uppsala. Då är det enda du behöver göra att bestämma behandling.

10 Jun 2021