Hjälp med fasadmålning i Stockholm

Har det blivit dags att måla om huset? Är ni sugna på en annan färgsättning? Ta då hjälp av ett företag som är specialiserade på fasadmålning i Stockholm.

De flesta husägare vill nog att huset ska se vackert ut, men färgen är också till för att skydda fasaden. Ungefär vart tionde år behöver huset målas om. Ofta behöver den sida på huset som utsätts för mest sol målas om tidigare än övriga sidor. Vill man kan man så klart bara måla en sida och vänta med de andra.

Många som målar om huset väljer oftast samma kulör som tidigare men man kan så klart också byta. Fast då är det bra att känna till att man kan behöva ansöka om bygglov för detta. Är man osäker på vad som gäller är det bästa att man frågar stadsbyggnadskontoret.

När är bästa tiden för fasadmålning?

Drömmer ni om att snabbt få en nymålad husfasad i Stockholm? Ta då hjälp av ett måleriföretag som är experter på fasadmålning. Många tror att de själva ska klara av att måla huset men det är ett slisant arbete som tar tid för den som inte är van. Särskilt som man inte får slarva med det viktiga underarbetet.

Bästa tiden för att måla om huset är på sommaren då risken för regn är som lägst. Det kan därför vara en god idé att boka in en målerifirma redan under hösten så att målningen sedan kan ske i början på sommaren. Ta in offerter från några olika företag och jämför priser. Men titta också på erfarenhet och referenser.

18 Apr 2023