Hitta en målare genom att fråga vännerna

Att anlita firmor, så som målare, är kanske nästan lite skrämmande. Under många arbeten innebär det att okända personer som går in i din bostad medan du inte närvarar. Hittar man en seriös firma har man dock knappast någon större anledning till oro.

Att hitta en seriös firma är dock inte alltid det lättaste. Hade det varit väldigt lätt hade det inte funnits några historier om undermåliga jobb, saltade fakturor och saker som gått sönder eller försvunnit. Dock går det att minska risken avsevärt genom att ta till vissa åtgärder innan firman anlitas. En av dem är att fråga vännerna.

En fördel med att få en rekommendation av en vän är att du kan känna dig trygg med att firman kommer hem till dig. Är det en vän du litar på, är det kanske den bästa referensen man kan få. Vanligtvis brukar man fråga firman om tidigare kunder som referenser – men dessa kan ju alltid fejkas (även om det ofta är möjligt att se igenom detta). Är det en vän du känt länge, och som kanske till och med har koll på hur målare jobbar, kan du förmodligen känna dig mycket säker med att anlita firman.

Sollentuna – litet i förhållande till Stockholm

Att anlita en målare i till exempel Sollentuna kan kännas något tryggare än att göra det i till exempel Stockholms innerstad. Detta eftersom utbudet av målare är betydligt mindre, och det är i och med det lättare att ”hålla koll” på de firmor som är verksamma i kommunen. Boende i centrala Stockholm har lite svårare att hålla reda på alla aktörer.

I och med att Sollentuna inte är särskilt stort, är det heller inte helt osannolikt att du känner någon i de olika delarna i kommunen. Om du gör det, är det en bra idé att fråga en vän från varje del. På så vis kan du vara säker på att du knappast missar någon bra målare i Sollentuna.

Använd sociala medier

Att använda sig av sociala medier är mycket effektivt när det kommer till att hitta målare eller andra firmor. Har du många vänner eller följare är det sannolikt att du känner någon som har anlitat en målare i området du vill att jobbet ska utföras i. På så vis får du den tryggheten i en pålitlig referens, som det skrevs om ovan.

Samtidigt har många vänner eller följare som man kanske inte känner så väl – kanske inte ens över huvud taget. I sådana fall är det knappast en lika bra referens som om en riktigt bra vän skulle rekommendera firman.

 

Bäst är det kanske om du känner någon som jobbar som hantverkare. Om denne inte är målare, är det sannolikt att han eller hon någon gång har samarbetat med en målare för ett jobb. I sådana fall är det en referens som även den väger mycket tungt. Har du tur kan du få till en bra deal, om hantverkaren du känner har en bra relation med målerifirman.

31 Mar 2017