Har ni tankar om utbyggnad på huset?

Det finns mycket som behöver göras med ett hus i princip varje år. Står ni inför en ombyggnation eller varför inte en utbyggnad för att få till en större altan, läs vidare här för smarta tips!

Det finns mycket som man behöver tänka på inför en renovering eller ombyggnation - egentligen under arbetets gång också för den delen. Det är väldigt viktigt att man ser till att planera och verkligen göra sin efterforskning på hur det skulle kunna se ut när det är färdigt. Genom att kika runt på nätet kan man få en mängd olika tips, råd och framförallt idéer inför sin renovering. Ska ni till exempel bygga ut där hemma eller bygga er en större altan där ni kan njuta av mysiga, varma sommarkvällar, ja då finns det tips och tricks att hämta från andra som tidigare gjort liknande renoveringar.

Planering in i minsta detalj

Det gäller som sagt att veta vad man vill ha, hur man vill ha det och samtidigt också veta att det är möjligt att genomföra. Planera gärna in i minsta detalj hur allt ska se ut när det är klart. Till exempel så kan det vara en god idé att ha något slags solskydd och man tänkt bygga en altan. Det finns både pergolatak och andra typer av skydd man kan sätta upp. Solskydd går egentligen att använda sig av både utomhus såväl som inomhus. Kanske ni vill ha en diskret gardin inne som fungerar som ett skydd mot solen och värmen, sitt utseende till trots? Det finns många olika gardiner att välja på som ser ut som just vanliga gardiner men som är perfekta solskydd.

Skydd mot solen både inomhus och utomhus

Utomhus kan man välja bland markiser eller renodlade pergolas för att skärma av just en specifik del av trädgården från sol och värme. Det är faktiskt inte alltid man vill sitta i solen, eller hur? Ibland är det skönt att bara slappa i skuggan och njuta av en kall drink där under heta sommardagar. Markiser som ska sitta till exempel över den nybyggda altanen finns i olika storlekar och utseenden, och kan anpassas efter de mått och behov som just ni har. Kanske bara en viss del av golvet ska skuggas av en markis? Oavsett vad ni bestämmer er för när det gäller solskydd så måste ni känna er nöjda med ert val i slutändan.

2 Jul 2020