Har du en brandtätning, eller vill du göra en i Stockholm?

Brandtätning är som det låter. Man lägger in ett skydd i väggarna och tätar dem för en eventuell brand. Skulle det börja brinna så får man mer tid att ta sig ut på med en brandtätning i Stockholm.

Ibland handlar det om sekunder, sekunder man behöver för att överleva. Som med en brand, där är tiden väldigt knapp. All tid man kan få kan rädda liv. Så vad gör man för att få den extra tiden man behöver? Man har det man måste ha i varenda hem, brandlarm. Men trots larmet går det väldigt snabbt. För snabbt för många. Har man djur kan det också vara svårare att få ut dem. Har man något lite mer effektivt så kan man få mer tid, inte bara en varning. Med en brandtätning får man den extra tiden man behöver och den kan förhoppningsvis vara nog för att rädda liv.

Kan brandtätning förhindra en brand?

Hur mycket man än vill, så kan man inte hindra helt att en brand någonsin startas. Förhoppningsvis kommer du inte bli utsatt för det, men det är inget man kan vara säker på. Inte ens med ett brandskydd. Det brandskyddet gör är att det hjälper till att bromsa och stoppa branden från spridning. Så rummet blir en isoleringslåda och gör det svårt både för eld och rök att sprida sig. Det i sin tur kan rädda livet på många levande ting. Så vänta inte med att skaffa en brandtätning, gör det redan nu.

11 Aug 2021