Golvslipning ger snabb effekt

Det finns all anledning att se huruvida en golvslipning är möjlig att genomföra om man märker att golvet har börjat se trist, livlöst eller om det är fullt av repor och andra skador. Detta som en naturlig följd av att golvet är något som dagligen används och därmed nöts på ett självklart sätt. En gäst går in med höga klackar, du går in med blöta skor, dina barn kastar av sig kläderna i ett hörn i hallen, du tappar någonting och skadar golvet, dina möbler och tyngden från dessa ger märken och en stol kanske skrapar ytan - allt detta ger ett naturligt slitage.

I och med att en golvslipning behöver göras ganska sällan så finns det ett värde i att ta professionell hjälp och betala några kronor extra för att perfekt jobb. Med Rot-avdraget så blir det inte en så hög kostnad i slutändan

Golvslipning är - beroende på vilket golv det handlar om - ofta lösningen. Vissa golv - plast, mattor och klickgolv - går inte att slipa. Parketter, massiva trägolv och vissa stengolv kan man slipa; under förutsättning att det har tillräckligt med slipyta. man brukar säga att ett massivt trägolv är möjligt att slipa ungefär tre-fyra gånger och då man, på ett sådant, har en livslängd på ungefär en mansålder så förstår man också att en golvslipning inte är ett årligt projekt.

Något som i sin tur, enligt oss, leder till följande - ska du genomföra en golvslipning så kan du unna dig att göra den på rätt sätt och betala för professionell hjälp. Det går att göra den på egen hand, men dels så är det ett ganska tungt jobb - en slipmaskin kan väga upp till 80 kilo - och dels så är det ganska svårt. Risken finns att golvet skadas och att det därmed måste slipas ännu lite mer - något som ger kortare livslängd.

Hur ska du tänka vid en golvslipning?

Professionell golvslipning är därför, i nio fall av tio, att föredra. Vi kan säga att du bor i Stockholm och behöver hjälp med en golvslipning: hur ska du tänka inför en sådan? Vi radar upp några tips som kan ge svar på frågorna som normalt brukar komma.

  • Plocka undan? Golvet måste vara fritt från alla möbler och andra saker. Gällande övriga rum och skydd i dessa så beror det lite på vilka maskiner som används. Moderna slipmaskiner kan ge en nästintill dammfri golvslipning i Stockholm. Det kan vara fördelaktigt att söka efter en firma med en uppdaterad maskinpark av den anledningen. Annars får du vara beredd på att täcka för möbler och annat även i andra rum - slipdamm kan yra runt lite varstans.
  • Priset? Ta först och främst in flera offerter och ställ dessa mot varandra. Det ger en bra bild av vad som är rimligt att betala för en golvslipning. Se till att använda dig av rot-avdraget som ger dig möjlighet att dra av 30% av den totala arbetskostnaden
  • Tiden? Lite beroende på yta samt slitage och typ av golv så tar en golvslipning olika lång tid. Räkna med ungefär en dag med allting inkluderat - även ytbehandlingen.
  • Ytbehandling? val av ytbehandling är viktigt. För golv i rum med mer slitage - hallen och barnrummet - så krävs det mer skydd. Där brukar lack och hårdvaxolja fungera. I exempelvis vardagsrummet så kanske du vill ha mer värme och är beredd att kompromissa med skyddande egenskaper. Där kan i så fall olja vara ett vackert alternativ.

Mer info om golvsliping och golvläggning finns på denna sida: http://www.golvläggarestockholm.net.

6 Apr 2018