Ge dina anställda bra arbetsstolar

En arbetsstol är väldigt bra att ha. Det gäller också för de som oftast står upp och arbetar inom industrin. Omväxling är viktigt för att kroppen ska må bra.

Visst är det bra att emellanåt stå upp och arbeta. Det vet inte minst de som annars har suttit hela dagarna vid ett skrivbord och arbetat. Med ett bord som går att höja upp, så att man kan stå och arbeta, så kan man få omväxling. Det mår kroppen bra av.

Men hur är det med de som nästan aldrig har möjlighet att sitta ned och arbeta? Om man har ett rörligt arbete, där man går mycket och växlar arbetsställning ofta så klarar man sig oftast bra, även om det så klart är skönt att sitta ned på rasterna.

En arbetsstol ger möjlighet att växla ställning

För de som har ett stillastående arbete så kan det dock vara värre. Att stå i samma ställning 8 timmar om dagen är verkligen inte bra för kroppen. Det kan till exempel handla om de som arbetar som operatörer inom tillverkande industri och står vid en maskin eller ett löpande band.

Även dessa personer behöver omväxling. Det är bra om de har möjlighet att byta arbetsuppgifter med varandra, eller att sitta ned och arbeta emellanåt. Med rätt sorts stol – en stol för industri – går detta oftast att få till. Det är stolar som är ergonomiska och tåliga för olika miljöer. Satsa på det om du vill att din personal ska ha det så bra som möjligt.

21 Oct 2022