Försäkra dig om bygglov

Att formulera en bygglovsritning är inte helt enkelt. Det är dock ett måste för att få bygglov för det som du har tänkt bygga på din tomt. Som tur är finns det experter att tillgå som hjälper dig.

Är du intresserad av att bygga någonting själv? Kanske ett förråd, en pool, en lekstuga eller till och med ett helt nytt hus att bo i. Man skulle lätt kunna tro att det bara är att ta spaden i hand och skrida till verket, men innan du ens kan lägga en enda tegelsten måste du ta dig igenom en lång och komplicerad byråkratisk process för att få bygglov. Du behöver komma fram med bygglovsritningar som visar till punkt och pricka hur resultatet ska se ut, hur bygget ska gå till, vilket material som ska användas och mycket mer. Anledningen är att bygget påverkar fler än dig själv, även om det ibland känns som en ganska absurd tanke att kommunen eller dina grannar ska få ha en avgörande röst i vad du ska bygga på din egen tomt.

Rådgör med en expert

Allt det där med bygglov och vad du får och inte får göra kan kännas som en juridisk djungel. Ingen skugga ska falla på den som väljer att anlita en expert på bygglovsritningar för att ro projektet i hamn. När det gäller bygglov kan det vara riktigt tråkiga och hårda repressalier för den som väljer att bygga utan ett tillstånd. Lita på att det inte är värt att chansa.

17 Mar 2021